Átgázolt az ENCE az Astralison, ami később sorsdöntő lehet

Átgázolt az ENCE az Astralison, ami később sorsdöntő lehet

A 2-0-ás meccsek napja volt a tegnapi.

Tegnap azt emeltük ki az ESL Pro League nyitónapjáról, hogy bár az Astralis győzelemmel kezdett, azt a meccset inkább a Spirit veszítette el, mintsem a dánok nyerték meg. A győzelem az győzelem, ez tény, de könnyedén látható volt, hogy a Spirit szenved, szinte labdába sem tudnak rúgni, míg az Astralis bár pontatlan, kapkodó és sok hibával játszik, degsterék ellen még az is elég volt.

Ezt látszik alátámasztani a csapat tegnapi meccse is, ahol pontosan azt az Astralist láttuk, mint hétfőn, de egy ENCE ellen az már bőven kevés volt. Pedig az ENCE ötösét se igazán soroltuk mostanában a tier 1 csapatok közé, még akkor sem, ha a potenciál látszik a csapatban. A stabilitás hiányzik még, hiszen hiába dycha hétfői kimagasló teljesítménye, ha tegnap már nem tudta azt tartani, míg hades például mintha aludt volna két napja, nem úgy tegnap a dánok ellen.

Kicsit kaotikus még az ENCE játéka, és túlságosan is függ az egyéni megmozdulásoktól, mégis, ez most lehet, hogy a rájátszásba repíti majd őket. Gond nélkül, 2-0-ra verték tegnap az Astralist, amivel jelenleg meg is előzik őket az A csoportban. A HLTV bugos tabellája ne tévesszen meg senkit, az egymás elleni eredmények az ENCE-t teszik a harmadik helyre.

Ez pedig most sorsdöntő lehet mindkét csapat számára. Mindkét ötösre három mérkőzés vár még, de míg az ENCE a gyengélkedő Spiritet, a BNB-t, valamint a Heroicot fogadja majd, addig az Astralisnak a Heroic, a Vitality és a BNB ellen kell még bizonyítania.

Az ESL Pro League tegnapi eredményei:

  • Vitality 2:0 Bad News Bears
  • Astralis 0:2 ENCE
  • Heroic 2:0 Spirit

Papíron tehát az ENCE-re könnyebb meccsek várnak, de persze bármi megeshet még. Összekaphatja még magát az Astralis, elaludhat az ENCE, de az is benne van a pakliban, hogy az ENCE könnyedén továbbjut, az éppen széteső Astralis pedig kiesik a csoportkörben.

Nincsenek könnyű helyzetben a dánok. Device nélkül nincs stabil AWP-s játékosuk, Luckynak még sokat kell fejlődnie és tanulnia, mindeközben pedig zonic és Xyp9x már fél lábbal kint van a csapatból, ráadásul azt sem tudni még, hogy marad-e Magisk vagy dupreeh.

Az ESL Pro League mai menetrendje:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted továbbjut majd az Astralis az A csoportból?

  • 29 %
  • 71 %