Az ESIC újranyithatja HUNDEN ügyét?

Az ESIC újranyithatja HUNDEN ügyét?

A Heroic, HUNDEN és az ESIC is megszólalt a HUNDEN-botrány kapcsán, mely úgy tűnik, az edző banjával nem véget ért, hanem szintet lépett.

Péntek óta újabb részletek láttak napvilágot a coaching bugot és a stratbook-megosztást is magába foglaló HUNDEN-botrányról. Az érintett felek, tehát a volt edző, a Heroic és az ESIC sem pihenhettek HUNDEN kétéves eltiltását követően, és úgy tűnik, egy darabig még menni fog még az adok-kapok a témában. Cikkünkben most összeszedtünk minden új információt.

A Heroic üdvözölte az ESIC döntését

Péntek este a Heroic egy nyilatkozatban reagált az ESIC ítéletére. Ebben elég részletesen leírták, hogy milyen fájlokat osztott meg HUNDEN. Mint írták, "a dokumentumok felfedik, hogy mire figyelünk, hogyan gondolkodunk, vezetjük meg az ellenfeleinket különböző pályákon és helyzetekben". A Heroic szerint ezek a szituációk elég részletesen ki vannak fejtve a fájlokban, végeredményében olyan hasznuk lehet egy ellenfél számára, mintha egy szobában ülnének a játékosokkal nap mint nap.

A Heroic azt is kiemelte, hogy ezek a dokumentumok az ő szellemi tulajdonuknak (IP) minősülnek a szerződésük értelmében, a szerzők pedig sok esetben a játékosok voltak, nem HUNDEN. Ráadásul azzal, hogy nem csak megosztotta a fájlokat egy ellenféllel, de ezzel egyidőben ki is zárta a Heroic játékosait a hozzáférők közül, a szervezet úgy véli, hogy szándékosan korlátozta a csapat felkészülését az IEM Kölnre.

HUNDENt fenyegették a menedzsmentből?

HUNDEN az ítélet óta kétszer is nyilatkozott a dán tv2.dk-nak. Először arról beszélt, hogy az Astralisnak küldte el a stratbookot, és mi vezetett ehhez a döntéshez. Elmondása szerint nem érezte jól magát a Heroicnál, mert a szervezet menedzsmentjének egyik tagjával már 2020 óta rossz volt a viszonya, és állítólag ez a személy meg is fenyegette őt. Április-május környékén már annyira megromlott HUNDEN és a Heroic kapcsolata, hogy az edző szerint csak egy út volt, ha elengedik a kezét. Ennek ellenére elindultak a tárgyalások a felek között egy új szerződésről, mert a Heroic minden áron meg akarta tartani az edzőt, aki most azt állítja, júniusban már "jobb szerződést, autót, lakást és tulajdonrészt" ajánlottak neki, de ő mindezt visszautasította.

HUNDEN szerint a tárgyalások miatt döntött úgy a szervezet, hogy az IEM Köln előtt kvázi kizárják a csapatból bizalomvesztésre hivatkozva, majd ezután osztotta meg a stratbookot az Astralisszal, egyfajta revansként. A Heroic szerint viszont a bizalomvesztés oka maga a dokumentumok megosztása volt. Tehát ez a részlet továbbra is egyik legfontosabb, de tisztázatlan momentuma maradt a HUNDEN-botránynak, annak ellenére, hogy a felek szinte naponta üzengetnek egymásnak a dán médiában. A Heroic CEO-ja sem segített egyértelműbbé tenni ezt, ugyanis kapásból azt felelte, hogy nem tud "belemenni részletekbe a köztük és egy volt alkalmazott közti kapcsolatról, de Nicolai [HUNDEN] értelmezése teljesen rossz képet fest a történtekről".

Az ESIC újranyithatja HUNDEN ügyét

HUNDEN második, tegnapi nyilatkozata és Pimp (alább is látható) tweetje alapján nem elképzelhetetlen, hogy az ESIC ki fogja vizsgálni a Heroic játékosainak érintettségét is HUNDEN coaching bug ügyében. Ian Smith, az ESIC biztosa szerint, ha láthatná a Pimpnek is megmutatott állítólagos bizonyítékokat, amelyekről a Heroic volt edzője beszél, akkor az okot adhatna az ügy újranyitására.

HUNDEN erre úgy reagált a tv2.dk-nak, hogy örül, amiért Smith spekulációk helyett bizonyítékokkal foglalkozik. Majd elmondta, hogy nem a játékosokan akar ezzel bosszút állni, hanem helyre akarja hozni azt, hogy annak idején a Heroic menedzsmentje nem engedte neki, hogy a játékosokról is beszéljen az ESIC-nek. Mint kiderült, ez a vita okozta a már korábban említett feszültséget az edző és a menedzsment egyik tagja között, és ezért fenyegették meg őt. Így pedig a korábbi nyilatkozatban foglaltakkal együtt már nagyjából látható, hogy hogyan jutottak el a stratbook-botrányig, bár morálisan elfogadhatóvá ettől még nem válik az eset.

HUNDEN egyébként azt is elárulta, hogy az ügyvédjével közösen beadta a felmondását a Heroicnak, július 31-ig maradt volna így a szervezetnél, azonban ők pár nappal előtte kirúgták, amikor nyilvánosságra kerültek az első részletek a stratbook megosztásáról. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!