K&H MNEB SL iRacing: Megvan az első kettős győzelem a bajnokság felénél

K&H MNEB SL iRacing: Megvan az első kettős győzelem a bajnokság felénél

Féltávhoz érkezett a K&H MNEB Sim Liga iRacing 2021-es kiírás első szezonja, és bár az élen a Red Bull Ringes futamok előtt még csak 6 ponttal vezetett Tóth Dávid, ez a szerdai napot követően alaposan megváltozott, miután tökéletesen formában autózott mindkét futamon a fiatal versenyző.

Az időmérőn igazából semmi különleges nem történt, végig elképesztően közeli időket autózott egymáshoz Kiss Norbi és Dávid, de most a harmadik helyre befutó Leitner Norbert is csak kicsivel több, mint egy tizeddel maradt el tőlük. A pontversenyben pedig eddig második helyen szereplő Danis Richárd pedig a negyedik helyre futott be.

Az első, 20 perces futamon a rajtot követően rendkívüli parázs pillanatok alakultak ki, miután a Dávid, Kiss Norbi, Leitner Norbi és Richárd négyes el tudott jönni jól a rajtnál, viszont az élen haladó két versenyző csatájából Richárd jött ki a legjobban, aki a startot követően a harmadik helyről meglátta a lehetőséget, és Dávidék elé került. Így vonatoztak és támadták egymást még néhány körön keresztül, aztán Dávid megúnta az üldözést és a kettes kanyarnál egy szép fékezés után szükebben fordulva jobban gyorsított ki és megelőzte Richárdot, aki nem hagyta annyiban a dolgot és a szélárnyékot használva még egy nagy csata révén az élre tudott ugrani, de a lendülete elfogyott és végül kénytelen volt beérni a második hellyel. Ezt követően Kiss Norbi kezdte el őt támadni, de nem tudtak zöldágra vergődni, Leitner pedig felzárkózott rájuk és néhány körrel később a célegyenes végén kifékezte az előbb még hevesen támadó Kiss Norbit. Nem sokkal mögöttük a hatodik helyért Roós András és Sinka Dániel vívott óriási harcot, de utóbbi bárhonnan is próbálkozott, nem tudott ellenfele elé kerülni. A második tíz percben aztán az élmenők közül Dávid meglépett az őt üldözőktől, miközben Leitner Danist is meg tudta előzni.

6 perccel a vége előtt a 20. helyen Szijjártó Krisztián ért össze Zámbó Balázzsal, aminek hatására megpördült a Porshéjával és a fal állította meg, így visszaesett az utolsó helyre. Kiss Norbi ezidő alatt végül átrágta magát Danis Richárdon, de Leitner már majd 1 másodpercre volt tőle, és bár megkezdte a felzárkózást, a leintésig mégsem sikerült megelőzni riválisát.

A fordított rajtrácsos (első 10 versenyző sorrendje fordult meg az előző futamról) versenyen az első kanyarban már volt némi dulakodás, hiszen egy picit későn fékezett Kiss Norbi és bár több pozíciót nyert ezzel, végül eltalálta Roós Andrást hátulról, aki így megpördült és az utolsó pozícióig esett vissza. Simon Tamás közben Lamborghiniével magához ragadta az első helyet és meg is kezdte az elszakadást, miközben az első perc után Tóth Dávid már a negyedik helyen terelgette BMW-jét. Egy-két kör leforgása alatt aztán feljött a második helyre, majd 8 perc eltelte után már ő haladt az élen. Eközben Leitner és Kiss Norbi az 5. és 6. helyen viaskodott a forgalommal, ezért előbbi úgy döntött, hogy ő kezdi meg a leghamarabb a boxkiállásokat, és már a 27. percben meglátogatta a szerelőit. Csikós Dominik közben meglepetésre még tudta tartani a harmadik helyét, pedig mögötte Danis és Kiss Norbi igyekezett egyre nagyobb tempót diktálni. A következő percekben ez a trió elég alaposan megkeverte a lapokat, és végül Kiss Norbi átvette a harmadik helyet, Danis pedig mögötte folytatta a versenyt az előzgetések végén. Norbi meg is kezdte Simon Tamás üldözését, de nem tudott elég gyorsan mögé kerülni és támadni őt, majd kevesebb, mint 10 perccel a leintés előtt ő is és Tóth Dávid is meglátogatta a boxot. Simon Tamás kint maradt és ugyan átvette a vezetést, de egy kör múlva neki is tankolnia kellett, és nem csak az első, de a második pozíciót is fel kellett így adnia, Kiss Norbi ugyanis óriási tempót diktálva a kivezető körén megelőzte ellenfelét. Ezzel Simon Tamás számára még nem értek véget az izgalmak, mert Danis Richárd is megérkezett rá, ráadásul a célegyenes végén meg is tudta előzni a boxból éppen kifelé jövő Lamborghinist. Az élen több változás már nem történt, így Tóth Dávid senkitől sem zavartatva kettős győzelmet aratott a Red Bull Ringen.

A K&H MNEB Sim Liga iRacing első szezon felénél Tóth Dávid 160 ponttal vezeti a bajnokságot Danis Richárd (140 pont) és Kiss Norbi (135p) előtt. Folytatás szeptember 8-án, szerdán. A hátralévő három futamra még szabad a nevezés, minden részletet megtaláltok az mneb.hu oldalán!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!