A HUNESZ egy napos e-sport konferenciával várja az érdeklődőket

A HUNESZ egy napos e-sport konferenciával várja az érdeklődőket

E-sport Tudásbázis néven konferenciát hirdet a HUNESZ.

A Magyar E-sport Szövetség 2021 szeptember 23-ra, E-sport Tudásbázis névvel, konferenciát hirdet. Az eseményt a szövetség Oktatási Bizottsága készítette elő és a célok között szerepel az e-sport szakmai, társadalmi és üzleti környezeti szempontok megismerése és feltárása. Ezzel kapcsolatban Biró Balázs, a szövetség elnöke a következőket mondta.

"A hazai e-sport mozgalom kiteljesedésének, a versenyszervezés mellett, kiemelt fontosságú területe az oktatás kell hogy legyen. A Magyar E-sport Szövetség és alapítói a kezdetek óta élharcosai és zászlóvivői a hazai e-sport edukációnak. Ezért is különösen nagy öröm, hogy az Oktatási Bizottságunk által idén életre hívott E-sport Tudásbázis programunk ékköveként az első önállóan szervezett konferenciánkat is megtarthatjuk. Az esemény azon kevés fórumok egyike, ahol a mi az e-sport? sport-e az e-sport? miért fontos a hirdetőknek? kérdéseken túl mélyebb belátást, rálátást nyújthatunk a hazai közösség és az e-sport élet alakítóinak gondolataira, motivációjára és valós tevékenységére."

Ezen kívül az esemény céljai között szerepel az is, hogy a résztvevők megismerjék a még mindig fiatal piac mechanikáit, működését és fejlődési életútját. Ezzel kapcsolatban B. Szabó Edina, a HUNESZ Oktatási Bizottságának elnöke, a következőket mondta:

“A HUNESZ Oktatási Szakmai Bizottságának első önálló konferenciája elsősorban arra ad lehetőséget az érdeklődők számára, hogy megismerjék a hazai és nemzetközi esport trendeket. Az üzleti tervezés, marketing, e-sport menedzsment és kapcsolódó piaci területekről érkező előadók fókuszában az e-sport nem (csupán) játék irányból, hanem a területet mozgató egyéb szükségletek, célkitűzések aspektusából is bemutatkozik. Büszke vagyok arra, hogy munkatársaimmal részese lehetek a hazai e-sport szcéna fejlesztésének!” 

A járványügy körülmények miatt a konferencia hibrid formában kerül megrendezésre, ami azt jelenti, hogy nem csak offline, de online is be lehet csatlakozni az Esport1 közvetítésén keresztül.

A programról és a részletekről a estb.hu oldalon találtok további információkat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.