"A Team Plague elleni győzelem sokkal többet jelentett nekünk, mint azt az emberek gondolják" - BEE interjú

A mai napon megkezdi szereplését a BEE a K&H MNEB VALORANT ligájának rájátszásában.

Hosszú és rögös úton át jutott be a Békéscsabai E-sport Egyesület a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT ligájának rájátszásába. Több mérkőzés sem sikerült úgy, ahogy szerették volna, de kitartásuknak köszönhetően csak sikerült odaérniük a legjobb 4 közé.

A lezárult alapszakaszról, és az érkező rájátszásról kérdeztük őket.

Nyílt selejtezőkön indulva küzdöttétek át magatokat egészen a rájátszásig, amihez külön gratulálunk. Mennyi maradt meg a Team Plague elleni győzelem okozta örömből?

A Team Plague elleni győzelem sokkal többet jelentett nekünk, mint azt az emberek gondolják. Magunknak akartunk bizonyítani, és a szurkolókat sem szerettük volna cserbenhagyni. Ez a győzelem hatalmas löketet adott a csapatnak, úgy érezzük, jócskán maradt még ebből! 

Volt-e bármikor olyan pillanat az alapszakasz során, amikor úgy éreztétek, hogy nem lesz meg mégse a legjobb 4, hiába küzdötök érte?

Egészséges önbizalommal álltunk neki az alapszakasznak, amit a kezdetleges győzelmek megerősítettek. Azonban, amikor egy nap sikerült kikapni a LVLUP-tól valamint a Honvédtól is, akkor mind mentálisan, mind pontszámban nagyon lentre kerültünk. Szerencsére sikerült ezután IS felállni a padlóról. 

Van-e olyan momentum az alapszakaszból, amelyre szívesen emlékeztek vissza már most, független attól, mi lesz a rájátszás végeredménye?

A Team Plague ellen mindkét meccs emlékezetes volt, az elsőt bootcampről játszottuk, ami hatalmas élmény volt, és nagyon jól éreztük magunkat. A második meccs pedig ugye a legvégső győzelmet hozta, egy emlékezetes pólótépéssel megfűszerezve JIB jóvoltából. 

Első mérkőzésetek a WiLD MultiGaming ellen lesz, amely csapat ellen igaz egy nem sok téttel rendelkező mérkőzésen az utolsó fordulóban alulmaradtatok. Hogyan készültök viszont erre a Bo3-ra, illetve a rájátszásra?

A cél továbbra is ugyanaz. Jól játszani. Eddig sajnos se a WiLD ellen se az iTHR ellen nem sikerült még nekünk, nagy önbizalommal kell nekik menni. Nincs sok vesztenivalónk, mi vagyunk az underdogok. 

Mi lesz a K&H MN3B után, tovább tervezitek folytatni a játékot? Maradtok együtt, vagy lesznek távozók?

A csapat megy tovább ezerrel ahogy eddig, esetleges változtatások a jövőben történhetnek, de most az MN3B-en a focus. 

Köszönjük az edző, DukloRenx és a csapat játékosa, JIB válaszait. Kövessétek be a BEE-t Twitteren is! wink

Kövess Minket!