A Heroic megtiltotta játékosainak, hogy a coach bug botrányról beszéljenek

A Heroic megtiltotta játékosainak, hogy a coach bug botrányról beszéljenek

Már most félünk attól, hogy mi lesz ennek az ügynek a vége.

A Heroic volt edzője, Nicolai "HUNDEN" Petersen, már hetek óta szeretné magával rántani a többieket is vagy éppen bebizonyítani az igazát. Nézőpont kérdése, hogy éppen mi történik a felek között, az viszont biztos, hogy már így is károkat okozott a botrány és ki tudja hol van még a vége.

Mint azt tudjuk, HUNDEN anno egyedül vitte el a balhét a coach bug botrány idején, saját és a csapat bevallása szerint is, egyedül ő tudott a bugról, használatáért megkapta a büntetését, a Heroic játékosaik pedig semmit sem tudtak a csalásról. HUNDEN azonban később előállt és azt mondta, hogy ez nem igaz, szerinte igenis tudtak róla a játékosok is, sőt, van aki még segített is neki az exploit előidézésében. Erről bővebben itt olvashattok.

Hetek óta tart már az ESIC vizsgálata, ez idő alatt pedig a Heroic játékosai szinte meg sem szólaltak az ügyben. Most már tudjuk, hogy miért. Egy a csapathoz közeli forrás eljuttatott egy dokumentumot a Dexerto szerkesztőihez, ami alapján a Heroic titoktartási megállapodást köthetett játékosaival.

Ennek értelmében a dánok semmilyen formában nem beszélhettek HUNDEN csalásáról, az ő büntetéséről, sőt, magáról a coach bugról sem. A titoktartási megszegése 100.000 dolláros bírságot vonhat maga után és 15 éven át, 2035-ig érvényes.

a szerződés azon része, mely kimondja, hogy a játékosok milyen témákat kötelesek elkerülni (forrás: dexerto.com)

A forrás szerint a játékosok először nem írták alá a szerződést, azóta viszont nem tudni, hogy engedtek-e a nyomásnak. A dokumentum alapján arra lehet következtetni, hogy a Heroic vezetősége koránt sem volt biztos abban, hogy játékosaik nem vettek részt a csalásban, így a titoktartáival szerették volna elhallgattatni őket, míg HUNDEN elviszi előlük a balhét.

HUNDEN bizonyítékai továbbra is azt mutatják, hogy a TeSeS volt az, aki segített neki a csalásban, míg niko, aki azóta már az OG játékosa, biztosan tudott az esetről. Az ESIC nyomozása még tart és a Dexertohoz került dokumentumokról sem adtak még tájékoztatást. 

a titoktartási szerződés azon része, mely kimondja, hogy 2035-ig a játékosok nem szeghetik meg büntetlenül a szerződést (forrás: dexerto.com)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!