Vadak és kaszások közül kerül ki a K&H MN3B VALORANT bajnoka

Vadak és kaszások közül kerül ki a K&H MN3B VALORANT bajnoka

Nem adta könnyen a bőrét egyik vesztes csapat sem, de végül fejet kellett hajtaniuk.

2021. szeptember 24-én pénteken az elődöntőkkel kezdetét vette a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT versenyének rájátszása. Mindkét Best of 3 elődöntő végeredményében végül azt hozta, amire lehetett számítani, ám az alulmaradó csapatok meg tudták izzasztani ellenfeleiket a mérkőzések során.

WiLD MultiGaming vs. Békéscsabai E-sport Egyesület

Az első mérkőzést Binden játszották a csapatok, az első két kört pedig a BEE nyerte, a folytatásban viszont fordítani tudott rövid időre a WiLD. 5-3-nál lehetőségük volt akár a nagyobb arányú vezetés megszerzésére is, helyette azonban érkezett a BEE egyenlítése, 6-6-os állással jöhetett a térfélcsere. A második félidő aztán homlokegyenest az ellenkezőjét hozta, mint amit addig láthattunk, ugyan a BEE másodjára is meg tudta akadályozni 6-8-nál, hogy három körrel vezessen a WiLD és szépítettek, innen már csak a WiLD MultiGaming tudott kört nyerni: 13-7 arányban nyerte az első mérkőzést az alapszakasz győztese.

A második összecsapásra Ascenten került sor, forgatókönyvében pedig nagyon hasonlított az első mérkőzésre, annyi különbséggel, hogy a WiLD 7-5-ös előnnyel készülhetett a második félidőre, a körök szorossága viszont bőven idézte az első mérkőzés első félidejét. Ellenben ezt a másodikról is elmondhatjuk, védekező oldalon ugyanis a WiLD egy kört sem engedett már ellenfelének, és a második játékrészt vesztett kör nélkül, 13-5 arányban nyerték meg, ez pedig azt jelentette, hogy 2-0 arányban a párharc is az övék lett.

Végeredmény

WiLD MultiGaming 2 - 0 Békéscsabai E-sport Egyesület (Bind 13-7; Ascent 13-5)

Team Horizon Reapers vs. Honvéd

Ascenten kezdve az első mérkőzést a pisztolykör ugyan a Honvédé lett, ezt követően a következő 7 kör végén zsinórban a Team Horizon Reapers csapata örülhetett. A THR rendre a Honvéd előtt tudott járni 1-2 lépéssel, ennek eredmény lett végül a félidei 9-3-as vezetés. A második játékrészben nem is engedtek kört ellenfelüknek, a csapat önbizalommal telve játszott az első mérkőzésen, és kis túlzással már csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség a két csapat között az első mérkőzésen. Végül 13-3 arányban ért véget az összecsapás, a THR javára.

A második mérkőzés viszont már jóval szorosabban alakult, mint az első, körarányt tekintve fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol a Team Horizon Reapers, hol a Honvéd tudott zsinórban 2 kört nyerni. 6-6-os arányban fordulhattak végül a csapatok a második játékrészre, amely úgy tűnt, az első mérkőzést fogja felidézni: a Team Horizon Reapers zsinórban 6 kört nyerve 12-6-os vezetésre tett szert. A Honvéd viszont innen sem adta még fel, zsinórban 4 meccspontot hárítva feljöttek 10-12-re, azonban további két kör már nem jött össze: 13-10-re nyerte meg a Team Horizon Reapers a mérkőzést, így a WiLD-hoz hasonlóan ők is 2-0 arányban jutottak tovább.

Végeredmény

Team Horizon Reapers 2 - 0 Honvéd (Ascent 13-3; Haven 13-10)

Ma kiderül, ki lesz a szezon bronzérmese

Így tehát a WiLD MultiGaming és a Team Horizon Reapers fog összecsapni a nagydöntőben a bajnoki címért vasárnap, ellenben ma sem maradunk izgalmak nélkül. Szeptember 25-én szombaton ugyanis a bronzmérkőzésen a két, elődöntőben vesztes csapat, a BEE és a Honvéd csap össze a 3. helyért.

Menetrend (bronzmérkőzés)

  • 17:00 Békéscsabai E-sport Egyesület vs. Honvéd

A bronzmérkőzés Best of 5 formátumban fog lezajlani, azaz három nyert találkozóig megy a küzdelem. Az alapszakasszal ellentétben 12-12-nél hosszabbítás következik, amely addig tart, míg valamelyik csapat kettő körrel nem vezet a másik ellen.

Ne maradj le tehát a találkozókról, az Esport1TV Twitch-csatornáján élőben követheted mindkét összecsapást.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!