Az EG továbbra sem tervez felhagyni a CS:GO-val, sőt

Az EG továbbra sem tervez felhagyni a CS:GO-val, sőt

Danny Engels, az Evil Geniuses gaming kiválóságért felelős igazgatója beszélt a tervekről és a csapat állapotáról.

Danny Engelsszel, az Evil Geniuses gaming kiválóságért felelős igazgatójával beszélgetett a CS:GO csapat helyzetéről és viszontagságairól Luís Mirával, melynek részleteit a Dexerton osztotta meg az újságíró. Ebből kiderült, hogy az EG továbbra sem tervez kiszállni a játékból, tehát nem akarják követni a tavalyi észak-amerikai trendeket, és inkább szeretnének egy olyan légkört teremteni a játékosok körül menedzsment szinten, ami segíti a fejlődésüket.

Danny Engelst júliusban nevezte ki az EG, azóta pedig elmondása szerint azért dolgozik, hogy rendet teremtsen. A CS:GO csapat 2019-ben igazolt a szervezethez, korábban az NRG címere alatt szépen haladtak, az EG-vel töltött első hónap nagyon sikeres volt, de később ezt nemhogy folytatni, megközelíteni sem sikerült. Tavaly az NA scene legjobbjai voltak, de a fokozatosan romló minőségű és fogyatkozó ellenfelek között ez nem volt nehéz. A nyári szünet után Európába utaztak, de innentől kezdve olyan lejtmenetbe fogtak, hogy mára már a HLTV ranglistájának a 40. helyére süllyedtek.

Engels szerint "a legnagyobb probléma a csapat energiájának a menedzsmentje". Elmondása szerint ez a hagyományos sportoknál is ugyanúgy jelen van, mint a sok utazást és folytonos versengés igénylő CS:GO-nál. A megoldást abban látja, hogy néha hagyni kell pihenni a játékosokat. Stanislaw és Brehze rögtön a nyári szünet után kért időt magának, amit sokan kritizáltak - Engels szemlélete úgy tűnik megengedőbb ilyen téren.

Engels korábban a G2 menedzsmentjében töltött be fontos szerepeket, egy időben az esportrészleg feje volt. A berlini szervezetnél látottak alapján kívánja felépíteni most az EG CS:GO menedzsmentjét is, amiben a legfontosabb elem a maLeK (edző) és Niak (menedzser) közti dinamika reprodukálása jelentené. Ezért az EG bele is fogott néhány hete abba, hogy megtalálják a maguk Niakját. "A csapat menedzsere szerintem olyasvalaki, aki képes felállítani a legjobb működést a játékon kívül. Aki az edzőkkel együtt megérti a játékosok igényeit. Ez segít nekünk abban, hogy mindent megadjunk a játékosoknak a sikerük érdekében" - tette hozzá Engels.

Engels stan és Brehze visszatéréséről is beszélt, akik mindketten játszanak majd az ötödikén induló IEM Fall RMR NA versenyén. Elmondása szerint CeRq és MICHU Mexikóból játszanak majd, mert nem tudták őket bevinni az USA-ba vagy Kanadába, és inkább úgy döntöttek, hogy akkor a többiek játszanak otthonról ezen az egy héten. Ha majd Európába kell utazzanak, akkor újra találkoznak személyesen is. Az IEM Fallra történő felkészülésről is esett pár szó, Engels szerint nem volt tökéletes, de az új CS:GO-frissítést ígéretesnek tartja, mert az olyan változást jelenthet a metában, ami az előnyükre válhat. Éppen ezért abban a kevés időben - amit felkészülésre szánhattak - Daps és stan is azon dolgozott, hogy új ötleteket és stratégiákat dolgozzanak ki a lassan, de biztosan változó metára készülve.

Engels reagált a lassan egy éve folyamatosan az EG feje fölött lógó pletykára is, miszerint a játékosok Valorantoznának inkább, és ők is szeretnék elengedni a sikertelen, egyelőre pénznyelőnek tűnő CS:GO divíziót. Először is elmondta, hogy nem azért van még mindig itt a szervezet, mert egyezségük van az ESL-lel és a BLASTtal, hanem azért, mert jó partnerek és itt szeretnének maradni. "Ha az lenne a helyzet [hogy ki akarunk szállni], akkor a 100 Thieves-hez hasonlóan megtehetnénk azt, ami bebizonyította, hogy ki lehet szállni ezekből a partnerségekből az ESL-lel és a BLASTtal." Ami pedig a játékosokat illeti, az utóbbi időkben Brehze tűnik a legesélyesebb váltónak, láthatóan nem érdekli már semmi, de Engels szerint meg van kötve a kezük. "Nem tehetünk semmit, főleg a következő Major miatt. Nem cserélhetünk játékost. A felállás zárolva van az RMR miatt."
Az EG azért sem tervez felhagyni a Counter-Strike-kal Engels szerint, mert az EG-ben mindenki tiszteli ezt a játékot, egy igazi klasszikusnak tartják, ami "hitelességet ad egy szervezetnek". Engels hozzátette: azon dolgoznak, hogy "a CS az alappillére legyen az EG-nek". Ami pedig a saját karrierjét és céljait illeti, kihangsúlyozta, hogy az EG "nem hozott volna el egészen Seattleig", ha nem hisznek benne, valamint megígérte a rajongóknak, hogy "minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy sikert hozzon az EG-nek".

Az Evil Geniuses október ötödikétől az IEM Fall RMR NA-ben játszik, ahol a FURIA, a GODSENT, a Team One, a 00Nation és a Triumph szerepel a csoportjukban. Az EG jelenleg az előző RMR eredménye alapján a negyedik, továbbjutást érő helyen van, és jó esélyük van arra, hogy ott legyenek majd a PGL Stockholm Major valamelyik szakaszában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!