Kiszivárgott: ennyit keresnek a legnagyobb nemzetközi és hazai Twitch streamerek

Kiszivárgott: ennyit keresnek a legnagyobb nemzetközi és hazai Twitch streamerek

A Twitch szinte minden adatát kiszivárogtatták, és ebből az is kiderült, hogy mennyit kerestek az elmúlt két évben a legnagyobb streamerek.

Az internetes világban nem ritka, ha valamilyen formában információkat szivárogtatnak egyesek a közösség, illetve rajongók számára. Sok esetben, például, ha egy játék előkészületeiről hull le idő előtt a lepel vagy egy előzetes kerül fel a világhálóra a kiadó akarata ellenére, bár sok bosszúságot tud okozni, olyan nagy kárt talán még sem okoznak ezek a helyzetek. Azonban adódnak olyan szituációk, amikor bizony nagyon kellemetlenül érinthet egyeseket a belsős információ megszellőztetése. Ez történt most is, ugyanis a 4chan oldalára felkerülő 125 GB-os csomag tartalma gyakorlatilag a Twitch teljes forráskódja, melyben benne van a mobilos, az asztali és a konzolos kliensek forrása, az egyedi SDK-k és belsős AWS-szolgáltatások, különböző belsős biztonsági eszközök, és még sok más egyéb is. Erről mi is írtunk már, sőt erősen javasoljuk, hogy mindenki változtasson jelszót a Twitchen!

A nagyobb szenzációt, megdöbbenést és felháborodást azonban az okozta, hogy publikussá vált, hogy mennyit keresnek az oldal legnagyobb streamerei. Nem csak a nemzetközi tartalomgyártókat érinti ez az incidens, de bizony hazánk legnézettebb tartalomgyártóinak bevételei is kikerültek a netre. Íme a nemzetközi keresetek 2019. októbere és 2021. augusztusa között:


Forrás: Twitter

És ugyanez a kimutatás, csak a magyar streamerek körében a 2019. októbere és 2021. augusztusa közötti időszakot illetően:

Több oldal információi szerint is valódiak a kiszivárgott informéciók, és elvileg maga a Twitch is tisztában van a helyzettel. Arról egyelőre viszont nincs semmilyen adat, hogy ki vagy kik lehetnek a szivárogtatók, és hogy a streamer platform milyen intézkedéseket tesz a közeljövőben ezzel kapcsolatban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!