Hirdetés

Kiszivárgott: ennyit keresnek a legnagyobb nemzetközi és hazai Twitch streamerek

A Twitch szinte minden adatát kiszivárogtatták, és ebből az is kiderült, hogy mennyit kerestek az elmúlt két évben a legnagyobb streamerek.

Hirdetés

Az internetes világban nem ritka, ha valamilyen formában információkat szivárogtatnak egyesek a közösség, illetve rajongók számára. Sok esetben, például, ha egy játék előkészületeiről hull le idő előtt a lepel vagy egy előzetes kerül fel a világhálóra a kiadó akarata ellenére, bár sok bosszúságot tud okozni, olyan nagy kárt talán még sem okoznak ezek a helyzetek. Azonban adódnak olyan szituációk, amikor bizony nagyon kellemetlenül érinthet egyeseket a belsős információ megszellőztetése. Ez történt most is, ugyanis a 4chan oldalára felkerülő 125 GB-os csomag tartalma gyakorlatilag a Twitch teljes forráskódja, melyben benne van a mobilos, az asztali és a konzolos kliensek forrása, az egyedi SDK-k és belsős AWS-szolgáltatások, különböző belsős biztonsági eszközök, és még sok más egyéb is. Erről mi is írtunk már, sőt erősen javasoljuk, hogy mindenki változtasson jelszót a Twitchen!

A nagyobb szenzációt, megdöbbenést és felháborodást azonban az okozta, hogy publikussá vált, hogy mennyit keresnek az oldal legnagyobb streamerei. Nem csak a nemzetközi tartalomgyártókat érinti ez az incidens, de bizony hazánk legnézettebb tartalomgyártóinak bevételei is kikerültek a netre. Íme a nemzetközi keresetek 2019. októbere és 2021. augusztusa között:


Forrás: Twitter

És ugyanez a kimutatás, csak a magyar streamerek körében a 2019. októbere és 2021. augusztusa közötti időszakot illetően:

Több oldal információi szerint is valódiak a kiszivárgott informéciók, és elvileg maga a Twitch is tisztában van a helyzettel. Arról egyelőre viszont nincs semmilyen adat, hogy ki vagy kik lehetnek a szivárogtatók, és hogy a streamer platform milyen intézkedéseket tesz a közeljövőben ezzel kapcsolatban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
4 db hozzászólás
 • Horytnica 1 hónapja
  És akkor most mi van? Nem sajnálom őket. Ingyenélőknek tartom az egész streamer réteget, de attól még nem sajnálom tőlük ezt az összeget. Miért lenne ez botrány?
  0 0 Válasz
  • WACSABI 1 hónapja Horytnica
   Szerintem nem ingyeneloseg mert lehet hogy valakinek mondjuk 10 evebe kerult az h legyen 1000 nezoje es aki ennyi idot belefektet az meg is erdemli azt az osszeget amit kap
   0 0 Válasz
   • Sirly 1 hónapja WACSABI
    Az a helyzet az ilyen szűklátókörű nézettel hogy hamar kiöregednek. Csak gondolj bele, régen kik énekeltek? A csörgős sipkás bolondok a királynak. Majd jöttek a bardok és szépen lassan kialakult egy szakma belőle. Színészkedés detto, kezdetben apró pénzekért vagy életben maradásért csinálták mind, ma meg már ha nem sírtál az End Gamen nem szólnak az emberek hozzád. Ez visszavezethető az egysejtűekig, 100% hogy volt olyan amelyik azt mondta *********nak kellenek lábak, sok ingyen élő járkáljatok csak én jobban tudom. Szobrászat, festészet, fényképészet stb. Le lehetne tudni egy ok boomerrel de nem érti meg, hogy nem csak az a kemény munka hogy kaparod a lapátról a cementet amíg köt a beton. Ki fog alakulni, el kell engedni az ilyet, nem tudja átlátni, ennyi az egész.
    0 0 Válasz
    • Horytnica 1 hónapja Sirly
     Tyúha a nagy megmondó ember bekopogott :D Amiket felsoroltál mind ingyenélő. Olyan szépen és okosan írkáltok. Hol írtam hogy nem "érdemlik" meg amit kapnak? Pont, éppen az ellenkezőjét mondom. Ha evvel pénzt tud szerezni nyomja neki, nem sajnálom, vagy irigykedem. De mindezektől eltekintve még ingyenélők. Sokkal többet érnek mint a tv-s celebjeink, na azok a haszontalan ingyenélők. Ez a "boomer" meg eléggé felkapott lett. Szereti is minden idióta firkálni :D Jó lenne már valami újat kitalálni, valami kreatívabbat. A példád is eléggé sajátseggberúgós. Azon is csiszolj még picit. Már mindenhol ott van a kinderkommamdó :/
     0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés