Nem korlátozza a kriptobányászatot az Intel az érkező videokártyáin

Akár egy kihagyott lehetőség is lehet ez a gyártó részéről?

A közelmúltban jelentette be az Intel a hamarosan érkező Alchemist kódnevű videokártya megjelenési idejét, specifikációit, teljesítményét, valamint a várható vételárát is. A kártya 2022 első negyedévében kerülhet a boltok polcaira, teljesítménye pedig (a pletykák szerint) az Nvidia GeForce RTX 3070-ével fog vetekedni.

Ugyanezen a bejelentésen hangzott el Raja Koduri (borítóképünkön) által az is, hogy a kártya sem szoftveresen, sem hardveresen nem fogja csökkenteni a teljesítményt, ha az eszközt kriptovaluta bányászatára használjuk fel. Ha mégis meglépték volna, nem ők lettek volna az elsők, az Nvidia egy hash rate limiterrel igyekezte eltántorítani a bányászokat az RTX 3060 megvásárlásától - igaz, nem kellett sok idő, hogy ezt a szoftveres korlátozást kikerüljék a leleményesebbek. Raja azonban azzal is indokolta ezt a döntést, hogy egyáltalán nem biztos, hogy annyi kártyát tudnának gyártani, amely a keresletnek meg tudna felelni. "Úgy gondolom, hogy ha bármely versenytársunk lenne ebben a helyzetben, ők is ezt mondanák" - tette hozzá.

Egy fokkal derűlátóbb volt Roger Chandler, az Intel alelnöke. Ő ugyanis azt mondta, hogy "az Alchemist gyártása során a gaming világ volt a fókuszban. Nem úgy lett megtervezve és -építve a kártya, hogy az kifejezetten a kriptovaluta-bányászoknak lenne vonzó".

(Borítókép)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!