Kompatibilitási problémákat okozhat a gaming PC-ken a Windows 11 registry-je

Kompatibilitási problémákat okozhat a gaming PC-ken a Windows 11 registry-je

Újabb elemmel bővült a Microsoft újonnan megjelent operációs rendszerének hibalistája.

Kicsivel több, mint egy hete, 2021. október 5-én jelent meg a Windows 11 operációs rendszere. A megjelenés óta több hibáról, problémáról számoltak be a felhasználók, most pedig egy újabbat fedeztek fel: ha a Windows 11 registry kulcsainak valamelyike nem ASCII kódolású karaktert tartalmaz, az akár a rendszer összeomlását is okozhatja.

A problémát a Microsoft is megerősítette és már fel is vették a Windows 11 ismert hibái weboldalukra, valamint megtették a szükséges lépéseket is, hogy több eszközt ne érintsen ez a probléma. Ez azt jelenti, hogy ha a te eszközödön is fennállhat az esélye, hogy ez a probléma megjelenjen, nem fogod tudni telepíteni az új operációs rendszert, amíg a Microsoft ki nem javítja ezt a hibát.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a techóriás állítása szerint "a jelenleg is érintett gépeken nem lehet megoldani a problémát". Emiatt akár a Windows 11 teljes újratelepítését is kénytelenek megejteni azok a felhasználók, akiknek az eszközén jelen van a probléma - mindezt pedig úgy kellene megtenniük, hogy a problémát okozó alkalmazás(oka)t nem telepítik újra.

A Microsoft rendületlenül dolgozik az eddig is jelentett hibák orvoslásán, többek között például azon, hogy egyes AMD Ryzen processzorral rendelkező felhasználók gépein az eszköz akár 15%-kal gyengébben teljesít, mint tette azt Windows 10, vagy más operációs rendszereken.

A hibák ellenére több pozitív újdonsága is van a legújabb Windows-rendszernek, az 5 (szerintünk) legjobb újdonságról mi is írtunk egy rövidebb bemutatót.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!