Játékost cserélt a VP a Major előtt, komoly visszaélés lett belőle

Játékost cserélt a VP a Major előtt, komoly visszaélés lett belőle

A szabályok szerint a Virtus.pro pontlevonásai miatt újrasorsolták a nyitómeccseket, ezzel pedig nagy előnyhöz jutottak.

A Virtus.pro úgy döntött, hogy pontlevonásért cserében leigazolja a volt forZe-játékost, FL1Tet, aki SANJIt váltja majd a kezdőben a PGL Stockholm Majortől kezdve - jelentette be a szervezet. Azonban amire senki sem számított a nyilvánosságban, hogy a levont pontok miatt a Virtus.pro az Entropiq alá fog esni az RMR-alapú sorsolában, így megváltozik majd az első körös párosításuk.

A Virtus.pro a korábbi állás szerint a Major első körében a BIG ellen lépett volna pályára, míg a seedelésben mögöttük álló Entropiq a paiN ellen kezdett volna. Viszont az átigazolás után megváltozott a sorrend és meccset cseréltek a csapatok, tehát a Virtus.pro a jóval könnyebb ellenfélnek tűnő paiNt kapja meg, míg az Entropiq a németek ellen nyithat.

Önmagában az átigazolás is furcsa döntésnek tűnik, hiszen a Major előtt néhány nappal ilyen cserét csinálni nem szokványos. Már csak azért sem, mert nem tudni, képes-e felvenni a ritmust az új játékos a csapatban, be tudják-e integrálni őt időben ahhoz, hogy a VP sajátos játéka ne csorbuljon közben? Ez valamennyire ellensúlyozza a helyzetet, hiszen valahol nyertek, valahol veszítettek, de azért nehéz lenne azt mondani, hogy ez így fair. YNk szerint csakis akkor kellene szabályosnak lennie a cseréknek egy Majorön a meccsek kisorsolása után, ha valamilyen vészhelyzet áll elő és nem vehet részt valaki a tornán. Szerinte ez így ebben a formában visszaélésnek enged teret.

A legtöbb szakértő álláspontja az, hogy az eredeti sorsolás után nem kellene változnia a meccseknek ilyen módon, de a Major szabályai így működnek, és erről igazából a Valve tehet, nem a Virtus.pro vagy a PGL, hiszen az RMR-pontok döntenek most is. Ez nem a szervezők saját rendszere, valamint a Virtus.pro-t is kár lenne azzal gyanúsítani, hogy szándékosan döntöttek így - ők egyszerűen éltek egy lehetőséggel, ami benne volt a pakliban.

A gond az, hogy nem kellett volna ennek benne lennie a pakliban sohasem. Ezen a Majorön már nem fordulhat elő ez, mert a PGL közzétette a végleges felállásokat, amin már nem változtathatnak a csapatok - tehát a VP volt az egyetlen, aki ezzel a kiskapuval élni tudott. De ha nem változik a szabály, akkor a következő Majorön például lehet tervezni is majd ezzel, ha valaki nagyon félti az esélyeit a sorsolás után. Egyszerűen azt kell megérteni a kompetitív integritást csorbító eseteknél, hogy ilyesminek egyszerűen nem kellene előfordulnia még akkor sem, ha utólag majd azt mondhatjuk, hogy "nem volt jelentőssége".

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!