Hirdetés

Lezárult az idei K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, és íme az Aftermovie

Budapest, 2021. október 22-én véget ért a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 3. évada, Magyarország leghosszabb virtuális versenysorozata. 

Hirdetés

Az elmúlt 7 hónap alatt 8 játékban és 12 millió forintos összdíjazásért mérhették össze tudásukat a legjobb hazai e-sportolók és csapatok, amit idén rekordszámú néző követett. Hét hónap után befejeződött a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság (K&H MN3B). A 3. évadban hazánk legjobb e-sportolói 8 játékban küzdöttek meg egymással a bajnoki címért és a 12 millió forintos összdíjazásért. Az e-sport népszerűsége töretlenül nő, Magyarország leghosszabb ideig tartó virtuális versenysorozata ebben az évben rekordszámú, 861 ezer egyedi nézőt vonzott. A versenyekre 6856 játékos- és 489 csapatnevezés érkezett, akik közül 10 került ki végül bajnokként.

„A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság történetének eddigi leghosszabb versenyidőszakán vagyunk túl. Idén fontos mérföldkő volt számunkra, hogy a liga rendszerű versenyszámokban csak jogi személyiséggel rendelkező szervezetek vehettek részt. A tavalyihoz képest 20%-kal nőtt a közvetítéseink egyedi nézőszáma. Kiemelném a VALORANT és a Rainbow Six döntő nézettségét, illetve a szimulátor játékok népszerűségének növekedését.” – mondta Biró Balázs György a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

„Az e-sportolók az egész sorozat alatt hihetetlen eltökéltségről és elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot. A játékosok idén is kiváló egyéni teljesítményt nyújtottak, a meccseken pedig kiélezett küzdelmeket láttunk már a bajnokság legelejétől kezdve. Büszkék vagyunk rá, hogy a K&H már negyedik éve hozzájárulhat az e-sport, a sport leginnovatívabb ágának fejlődéséhez.” – nyilatkozta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője.

A K&H MN3B 2021 bajnokai:

Játék Bajnok
League of Legends Lenovo Legion Honvéd
Rainbow Six: Siege High Coast Esports
Rocket League Budapest Five
HPCL - téli szezon MTK Budapest
HPCL - tavaszi szezon Puskás Akadémia
HUNESZ FIFA Masters - PS4 Pavlovics “TheBoy” Márk
HUNESZ FIFA Masters - Xbox One Brandt “Brandti” Rajmond
Sim Liga GTSport Blazsán Patrik
Sim Liga iRacing Tóth Dávid
VALORANT WiLD Multigaming

A verseny hivatalos oldala: www.mneb.hu

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés