500 000 dollárról indul a licit a Copenhagen Flamesért?

500 000 dollárról indul a licit a Copenhagen Flamesért?

Állítólag akkora az érdeklődés a dánok iránt, hogy a CPH Flamesnek már le sem kell szólítania a bámészkodó orgokat az utcán!

A Copenhagen Flames eladásra kínálja a Majorön kis híján a top 8-ba jutó dán csapatát, a licit pedig 500 000 dollárról indulhat - derült ki Luís Mira Dexerton publikált riportjából. Már a PGL Major Stockholm előtt is hallanni lehetett, hogy a csapat gazdát cserélhet, de az árat és az érdeklődők számát biztosan megnövelték az elmúlt egy hét teljesítményei.

A dán csapat a nyílt kvalifikációkról verekedte be magát az IEM Fall EU RMR-ra, ahol mindenki meglepetésére kivívták az indulási jogot. A Challenger Stage-ben pedig nemhogy derekasan helytálltak, de elsőként jutottak tovább 3-0-ás állással. A Legends Stage-ben pedig megverték az EG-t és a FaZe-t is, de majdnem elkapták a kiváló map pooljáról híres Heroicot is Bo3-ban, majd a PGL Majorének legheroikusabb mérkőzésén éppen csak kikaptak a NIP-től. Ennek köszönhetően jelenleg ez a tizedik legjobb csapat a világon a HLTV szerint, de a játékukat nézve biztosan az éppen ezekben az órákban nagy cseréket végrehajtó Astralis előtt lehetnek valahol.

Többen kritizálták a CPH döntését és a kikiáltási árat, ezekre Daniel Vorborg, a szervezet társtulajdonosa reagált. Szerinte nem arról van szó, hogy pénzéhesek lennének és akaratuk ellenére a piacra dobják a csapatukat, hanem a játékosokkal közösen megegyeztek ebben. A CPH egy kisebb org, nincs meg a hátterük ahhoz, hogy egy top 10-es csapatnak megfelelő fizetést és támogatást nyújtsanak, míg a vetélytársaik képesek erre, és roeJék esetében alighanem hajlandóak is rá. Luís Mira cikkéből pedig kiderül, hogy a nagy érdeklődés miatt akkor sem tudnák sokáig megtartani a játékosokat, ha akarnák.

Az árat egyébként maikelele még szinte olcsónak is találta. Mint leírta, annak idején őket a FaZe 750 000 euróért vette meg a G2-tól, és bár sikeresebbek voltak azon a ponton (3-4. hely a kolozsvári Majorön), de azóta az árak az egekbe szöktek, roeJ-kaliberű játékosok mennek ennyiért, ha az amerikai szervezetek is versenybe szállnak, tehát hatalmas bizniszt csinálhat itt bárki, aki megszerzi ezt a dán csapatot.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!