Hoppon maradtak STYKOék, kiszáll az FPX a CS:GO-ból

Hoppon maradtak STYKOék, kiszáll az FPX a CS:GO-ból

11 hónap után döntött úgy a kínai FunPlus Phoenix, hogy felhagy a CS:GO csapata támogatásával.

A "távoli menedzsment korlátai és nehézségeire" hivatkozva bezárja CS:GO divízióját a FunPlus Phoenix - jelentette be a szervezet. A kínaiak 11 hónapon át adtak otthont a STYKO nevével fémjelzett, korábban a GODSENT alatt működő csapatnak. A bejelentésből viszont nem derült ki egyértelműen, hogy a játékosok szabadon igazolhatóak-e: ezt STYKO pontosította a saját platformján később, szerinte kispadon vannak mindannyian, és szabadon kereshetnek maguknak új szervezetet, az FPX hajlandó megvállni tőlük.

Az FPX eredetileg tavaly tavasszal kívánt belépni a CS:GO-ba a Flashpoint partnereként az akkori Heroic-felállás leigazolásával. Ez viszont nem jött össze nekik, mert es3tag aláírt az Astralishoz közben. Az év végén találták meg a GODSENT európai mixét maguknak, miután a svéd szervezet TACO brazil projektjét szerette volna felkarolni helyettük. A hirtelen egymásra találás a játékosok és az FPX között sajnos mindkét félnek sovány vigasz volt, mert a pandémia alatt a Flashpoint partnerei sorra szálltak ki az üzletből, eseményeket nem tudtak rendszeresen szervezni, továbbá az FPX nem tagja a Louvre-egyezménynek sem, ezért ESL-eseményekre sem kaptak meghívást.

STYKOék legnagyobb sikerei az FPX-szel töltött 11 hónap alatt egy Snow Sweet Snow kupa-győzelem volt az év elején, valamint egy IEM Summer kvalifikáció, amit nem tudtak további eredményre fordítani. Kérdéses, hogy egyben marad-e az FPX jelenlegi csapata. A Draft5 brazil riportja szerint az Astralis érdeklődik Farlig iránt, aki AWP-sként jó eséllyel Lucky helyére pályázhat a drasztikusan megújult dán felállásban - hogy mennyi igaz ebből, nem tudni.

Borítókép: STYKO

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!