Hamarabb jelenhetnek meg az RTX 4000 szériás kártyák, mint gondolnánk

Hamarabb jelenhetnek meg az RTX 4000 szériás kártyák, mint gondolnánk

Bár a hivatalos bejelentés továbbra sem történt meg, egyre több jel utal arra, hogy erre nem kell sokat várni már.

2021 lassan a végéhez ér, de a legerősebb videokártyákat barátságos áron beszerezni az egész évben egy kihívás volt - a gyártók ettől függetlenül motiváltak a jövőt illetően: pletykálják például, hogy az Intel akár minden naptári évben piacra dobhat egy új videokártyát, de az RTX 3000-res széria is egy kisebb "frissítésen" esne át.

Ráadásul, a jelenlegi félvezető-hiány ellenére az Nvidia ambíciói ennél tovább is mutatnak, ugyanis a DigiTimes szerint a gyárak szépen folyamatosan készülnek fel az RTX 4000-szériás kártyák gyártására. Egy jelentés szerint ugyanis ezek a GPU-k a jövő évben jelennének meg, a tajvani gyárakat pedig folyamatosan készítik fel, hogy "támogassák az 5nm RTX40-generációt". Az eddigi kiszivárgott információk is 2022-es megjelenést jósoltak, ez a jelentés viszont még magabiztosabban sugallja, hogy a gyártás rövidesen elindul, a korábban pletykált dátumot megerősítve.

Konkrét időpont azonban nem hangzott el, így továbbra is nehéz megmondani, hogy a 4000-res kártyák az Nvidia RTX 3000-szériát érintő terveit követően jelennek meg, vagy egyidőben fog megtörténni a kettő. Utóbbi esetében kis túlzással talán a bőség zavarában lesz nehéz új VGA-t találni az RTX 2060, az új 3070 és 3080, valamint a következő generációs 4070, 4080 és 4090 közül.

Persze a jelenlegi, globális alkatrészhiány könnyen meghiúsíthatja az Nvidia terveit, de a jelentés erre is kitért: az ipar keményen dolgozik azon, hogy az erőforrásokat "megfelelően tudja hasznosítani", és hogy ne forduljon elő ismét hasonló.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!