Bomlásnak indult a MOUZ, ropz és az edző is távozott már

Bomlásnak indult a MOUZ, ropz és az edző is távozott már

Négy és fél év után távozik a MOUZ történetének talán legfontosabb játékosa a szervezettől.

Robin "ropz" Kool a szerződésének eredeti lejárta előtt távozott a MOUZtól - jelentette be a szervezet tegnap. A 22 éves játékos négy és fél évvel ezelőtt, 2017 tavaszán csatlakozott az akkor még mousesports néven ténykedő szervezethez. Az azóta elért sikerei és teljesítményei mellett lehet sokan nem emlékeznek már rá, de ez volt az első profi csapata, és ő volt az egyik első FPL-s újonc, aki esélyt kaphatott a FACEIT-en mutatott skillje miatt a legmagasabb szinten. Akkoriban sokan csalónak tartották, kritizálták, zaklatták a közösségi médián, ahogyan a MOUZ is kapott hideget-meleget egy tapasztalatlan észt gyerek leigazolásáért, de hamar kiderült, aranyat találtak. Durva belegondolni is, hogy majdnem meg sem történt a profi karriere, mert a szülei azt hitték, az esport csak egy internetes scam.

Ropz MOUZban töltött 56 hónapja során 1041 pályát játszott, 9 tornát nyert, és három egymást követő évben is a HLTV legjobb 20 játékosa közé került - és még mindig csak 22 éves. Távozásának oka a csapat 2021-es felállása, pontosabban annak teljesítménye lehet. Karrigan lelépett a FaZebe, dexter és acoR pedig nem tudták még csak azon a szinten sem tartani a MOUZt, ahol 2020-ban voltak. A PGL Major Stockholm után pedig szinte minden hétre jutott egy riport arról, hogy vagy a G2-ban, vagy a FaZeben köthet ki - most már ez utóbbi tűnik valószínűbbnek.

A MOUZ 2022-t sztárjuk elvesztése miatt kénytelen újraépítéssel indítani. Ez neL riportja szerint a magyar CS:GO rajongóknak jó hírrel kecsegtethet, hiszen két akadémia játékos, Torzsás "torzsi" Ádám és Jon "JDC" de Castro is előléptetést kaphat. Az ötödik játékos frozen és dexter mellett a legendás francia "királycsináló", Nathan "NBK" Schmitt lehet, akinek az év végén jár le szerződése az OG-vel. Az edző kiléte kérdéses még. Annyi már biztos, hogy nem a jelenlegi mester marad, ugyanis ropz után mithR távozását is megerősítette a szervezet - ő az Apeks Rebels akadémia csapatban folytatja.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!