Már az amerikai államkincstár is nyomást gyakorol a Blizzardra

Már az amerikai államkincstár is nyomást gyakorol a Blizzardra

Több amerikai állam is már vizsgálatot indított a Bobby Kotick vezette Blizzard ellen.

Több amerikai állam, név szerint Nevada, Delaware, Illinois, Massachusetts, Kalifornia és Oregon államok államkincstárai is párbeszédet kezdeményeztek az Activision Blizzard vezetőségével. Szeretnék ugyanis elérni, hogy a cég egy megbeszélés keretein belül tisztázza azokat a kérdéseket és ügyeket, amelyeket az egyik részvényes társaság, a SOC Investment Group fogalmazott meg még novemberben.

A SOC Investment Group ugyanis hivatalosan is kérte, hogy mentsék fel pozíciójából a cég vezérigazgatóját, Bobby Kotickot a "példátlan munkahelyi válság" miatt, amely a Blizzardnál tapasztalható, valamint határozottan kérték az igazgatóságot is, hogy tegyenek meg többet a cégnél tapasztalható úgynevezett "frat boy" kultúra ellen.

Egy levélben a 6 állami szerv végül egy megbeszélést is kezdeményezett a vezetőséggel "annak érdekében, hogy megvitassuk azt a helyzetet, amellyel jelenleg az Activision küzd", és amelyre a SOC Investment Group is rámutatott. Ugyan a levél nem említi külön Kotickot, az államkincstárak egy része viszont komoly kritikusai az Activision Blizzard jelenlegi vezetőségének.

"Osztozunk a SOC Investment Group aggályainak nagy részében, és kíváncsian várjuk, hogy az igazgatóság milyen lépéseket szeretne megtenni ezekre válaszul, miközben azt is mérlegeljük, megszavazzuk-e a jelenlegi vezetők újraválasztását" - áll a levélben.

"A zaklatásokkal, bántalmazásokkal és diszkriminációval szembeni csend megbocsáthatatlan, az igazgatótanács pedig megmutatta, hogy nincsenek a helyzet magaslatán, nem tudják a vállalatot kivezetni a zűrzavarból." - ezt már Zach Conine, Nevada állam kincstárnoka mondta. "Senki se érdemli meg, hogy zaklassák a munkahelyén. A vezetőség csendben maradása volt az, ami miatt ez végül mégis megtörténhetet. Pedig meglenne az esélyük még mindig, hogy ezen változtassanak, ami nemcsak a cég megítélésének tenne jót, de a további károkozást is megelőzné." - tette hozzá Michael Frerichs, Illinois állam kincstárnoka.

Ami a levelet illeti, a Blizzard válaszolt is rá, nyitottak a tárgyalásokra, amelyen a céget Dawn Ostroff és Reveta Bowers fogják képviselni, ők ketten lettek ugyanis kinevezve novemberben az új, a biztonságos munkahely megteremtéséért felelős bizottság élére.

Mint ismert, júliusban indítottak pert az Activision Blizzard ellen a nőkkel szemben egyenlőtlen bánásmód miatt, később ezt két másik per követte augusztusban, előbb a részvényesek félrevezetésével, később pedig a bizonyítékok elsikkasztásával vádolták őket. A botrány hatására a cég akkori elnöke, J. Allen Brack is lemondott és távozott a Blizzardtól, de több alkalmazottat is elbocsátottak már azóta. A történet azonban már csak a fenti eset miatt biztos, hogy még egy ideig folytatódni fog.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.