40 embert tartóztattak le Törökországban a tavalyi Twitch botrány miatt

40 embert tartóztattak le Törökországban a tavalyi Twitch botrány miatt

A sztori legérdeksebb része, hogy a Twitch erre sem reagált különösebben semmit.

Még tavaly októberben robbant ki a botrány, miszerint egyes országokban, főként Törökországban, pénzmosásra használják a Twitch előfizetői és bit küldő rendszerét. A sztori végül nem kavart akkora hullámokat, mint azt sokan várták, de regionális szinten azért foglalkoztak vele, például Törökországban.

Gürsel Tekin, török politikus, a CPH párt alelnöke, hívta fel az ország vezetésének figyelmét az ügyre, nem sokkal később pedig meg is indult a nyomozás. A török hatóságok beszámolója alapján 40 embert vettek most őrizetbe az ügy kapcsán, további 4 pedig még szabadlábon védekezhet.

Az érintettek ellen csalás, pénzmosás és lopás vádjában nyomoznak, hiszen a módszerük mindig ugyanaz volt. Lopott bankkártyákkal, az adott streamer bevonásával csaltak pénzeket a Twitch cheereken keresztül. Egyelőre lehetetlen megbecsülni a csalás mértékét, valószínűleg több tízezer dollárról van szó.

A nyomozást nehezíti, az ügyet pedig súlyosbítja, hogy a feltételezett elkövetők között, a török beszámolók szerint, sok a kiskorú.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!