A fizetések kiszivárgása után, máris küszöbön van az újabb Twitch botrány

A fizetések kiszivárgása után, máris küszöbön van az újabb Twitch botrány

Pénzt mosnak tisztára a Twitchen keresztül?

Október elején nagy balhé volt a Twitchnél, amikor elsőként a felhasználói adatok, majd a partnerek fizetései is kiszivárogtak. Az igazság az, hogy bármennyire is komoly témának tűnt akkor, pár napig volt csak érdekes, amíg mindenki a kedvenc streamerei zsebében turkált.

Aki lemaradt volna a botrányról, az ezekkel a cikekkel pótolhatja:

Most viszont úgy tűnik, hogy egy hónapnak sem kellett eltenie és máris itt az újabb botrány, amit nyugodtan tekinthetünk még a hónap eleji szivárgások utóhatásának. Egyes országokban, Törökországban és Bulgáriában például, sok kisebb streamernél tűntek fel egészen magas összegek a fizetések között, különösen a bitekből származó számokban. Nem kellett sok hozzá és máris kiderült, hogy egy jól felépített csalásról van szó.

A csalók lopott számlákkal, lopott kártyákkal keresik meg a streamereket és alkut ajánlanak. Elmondják, hogy akár nagyobb összeget is tudnak neki küldeni bitek formájában, aminek egy részét megtarthatja, egy részét pedig vissza kell majd utalnia neki, a csalónak.

Gyakorlatilag, szándékosan, a csalás teljes tudatában mosnak pénzt lopott számlákról, mindezt a Twitchen keresztül. Mondanunk sem kell, hogy ez illegális. Az új botrányt csak méginkább tetőzheti az, hogy a csalók valószínűleg nézői fiókokat is lopnak, sőt, a bitek farmolására botokat használhatnak.

Eddig elsősorban török és bolgár streamerek érintettek az ügyben, de aligha áll majd meg a botrány itt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!