"Szerintem igenis megvan a maga sportértéke..." - interjú az Év E-sportolójával

Elképesztő éven van túl a fiatal magyar szimulátoros e-sportoló, és 2021-ben is bizonyította, hogy hazánk egyik legjobbja.

Ehhez pedig elég volt neki néhány év, ráadásul még nagyon komoly karrier állhat Blazsán Patrik előtt, ha így folytatja. Nem elég, hogy megjárta tavaly az Olimpiát a Gran Turismo versenyző, de több ízben is kiemelkedő eredményt ért el a nemzetközi World Series Nations Cup-on. Azt talán már meg sem kellene említenünk, hogy itthon uralja a mezőnyt, és a HUMDA Simliga 2021 országos szimulátorbajnokság mellett a K&H MNEB Simliga GTS első helyét is ő szerezte meg. Szinte megállíthatatlanul robog előre, és egyre inkább sikerre éhes mindezek ellenére is. Higgadt és tökéletes vezetési stílusa és pazar taktikai érzéke bizonyítja, hogy a világ elitben is ott a helye. Nem véletlen, hogy őt választották meg az Év Sportolója díjátadó gáláján az Év E-sportolójának is.

Miután több ízben láttuk versenyezni, és egy ilyen fantasztikus elismerésben is részesült megkérdeztük Patrikot, hogy milyennek ítéli a 2021-es esztendőt, illetve, hogy melyik volt számára a legmeghatározóbb momentum. Íme a teljes interjú Blazsán Patrikkal:

Először is szeretnék gratulálni neked az Év E-sportolója díjhoz, minden kétséget kizáróan megérdemelted. Gondoltad volna mikor belekezdtél az e-sport karrieredbe, hogy egy napon ilyen kitüntetésben lesz részed?

"Őszintén szólva nem igazán, természetesen úgy kezdődött, hogy imádtam versengeni a többiekkel és a motorsportokat is szerettem, így nem volt kérdés hogy ez lesz a hobbim.
Rengeteg embernek köszönhetem ezt a díjat. Elsősorban a családomnak, akik mindig mellettem voltak és támogattak bármibe is kezdtem vagy például a barátnőmnek, aki türelmes és elviseli ezt a sok versenyt haha. Aztán ott vannak a barátaim, úgy gondolom szerencsés vagyok hiszen pár közeli barátomat a szimulátorozásból ismertem meg, mint például Horváth Olivér, akivel már a kezdetek óta együtt készülünk, és oly sok mindent tanultam tőle vagy például Báder Benjamin, aki rengeteget segített felkészülni az idei Virtuális Olimpiára, ezeken a gyakorlásokon még Mészáros Márk is segített felkészülni, annak ellenére hogy akkortájt kezdte újra a szimulátorozást. Németh Andrásnak is nagyon köszönöm, hogy a kezdetektől itt van és segít, és persze Kozma Sándornak is hatalmas nagy köszönet. Nagyon hálás vagyok nekik és nagyon köszönöm. Ott vannak a csapattársaim is, nagyon köszönöm nektek a sok segítséget, Nagy Lászlónak pedig külön köszönet a sok gyakorlásért a világbajnokságra, amit még gyermekkori barátom Gergely Ádám is segített, hatalmas nagy köszönet. Ez az egész nem sikerült volna a Bíber Zsolti nélkül, akitől nagyon sok mindent tanultam és akinek megannyi dolgot köszönhetek, az egyik ilyen fontos dolog a hozzáállásom a versenyekhez, vagy például az amikor egy időszakban Dobos Gábornál edzhettem, akinek szintén hálás vagyok és nagyon szépen köszönök mindent. Azt gondolom, hogy reggelig írhatnám a sok dolgot amiket köszönhetek nekik, így csak ezt a pár dolgot emeltem ki. Hálás vagyok a Szolnok Autósport Egyesületnek mindenért, nagyon köszönöm, hogy itt lehetek, illetve a Magyar E-sport Szövetségnek és a Raceonlinehungarynak, meg persze nektek az Esport1-nek."

Elképesztő éven vagy túl, és nyilván mindegyik versenyt őrzöd a szívedben, de melyik számodra a legizgalmasabb és legemlékezetesebb momentum a 2021-es esztendőből?

"A Nations Cup 2. fordulója, teljesen váratlan győzelmet sikerült szereznem és maga a verseny is izgalmas volt."

Miben fejlődtél a legtöbbet szerinted az elmúlt egy év során?

"Úgy gondolom, hogy egy picivel jobban kezeltem a döntő pillanatokat mint korábban és persze szerencsésebb is voltam."

Mit jelent számodra ez a díj?

"Elég sokat, motivál is igazából, hogy még jobb eredményeket érjek el. Mindazonáltal tudom, hogy néhányan úgy gondolják, nincs valódi sportértéke ennek az egésznek, én ezt elfogadom, hogy így vélekednek, azonban ha valódi sportágakkal nem is versenyezhet, igenis megvan a maga sportértéke. Ez persze csak az én véleményem."

Milyen céljaid vannak 2022-re?

"Az hogy élvezzem a versenyeket és az évi végi világbajnokságon való jó szereplés."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Kövess Minket!