Tabletop Simulator: Több milliót adományoznak a fejlesztők a kirekesztés elleni küzdelem jegyében

Tabletop Simulator: Több milliót adományoznak a fejlesztők a kirekesztés elleni küzdelem jegyében

A Berserk Games célja a támogatással, hogy "jobban el- és befogadjuk magunk közé a transznemű embereket".

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Tabletop Simulator fejlesztője, a Berserk Games kitiltott egy játékost, aki a globális chaten megosztotta mindenkivel, hogy transznemű, ennek hírére pedig a játék Steam-oldalát elárasztották a pozitív-negatív visszajelzések, függően attól, hogy kinek mi volt a véleménye az esetről.

Pár napja egy újabb közleményt osztott meg a fejlesztőgárda: a játékból kiveszik teljes egészében a globális chatet, illetve 10.000 dollárt (kb. 3,1 millió forintot) adományoznak az amerikai Transzneműek Közötti Egyenlőség Nemzeti Központja számára. A fejlesztők célja ezzel, hogy "növeljék a transzneműek el- és befogását a társadalomban."

"Elnézést kérünk a Tabletop Simulator közösségétől, de főleg az LMBTQ+-közösségtől, illetve mindenkitől, akiket megbántottunk döntésünkkel." - áll a Berserk Games a Twitteren megosztott üzenetében. "A globális chat bevezetésével csak egy nyílt platformot szerettünk volna készíteni, amelyben mindenki ki tudja beszélni a kedvenc időtöltését, azonban ezt a színvonalat sajnos nem tudtuk elérni, így véglegesen leállítjuk a játék ezen részét. Az elmúlt héten pedig átértékeltük a cégünk működését. Megértjük, hogy csendben maradásunkat sokan tétlenségként fogták fel, de tisztában voltunk azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet, így nem akartunk elhamarkodott döntést hozni."

A támogatás mellett egy sorozatot is indítanának a játékban, amelyben az LMBTQ+-közösség valamely tagja által készített tartalmak kerülnének előtérbe, bemutatva azt a játék teljes közösségének is. Ezen kívül átgondolják moderálási szabályaikat is, hogy "biztosítsuk, hogy mindenki a lehető legjobban érzi magát, miközben épp valamilyen társassal játszik."

A döntést sokan üdvözölték Twitteren és Redditen, de voltak olyan kommentelők is, akik nem érezték, hogy a Berserk mindezt komolyan is gondolja. Az ügyben megszólalt az a játékos is, akit kitiltottak, ő úgy fogalmazott, hogy a Berserk közleménye "minden kétséget kizáróan jó", ha komolyan is gondolják, de reméli, a szavakat tettek is fogják majd követni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!