Meccset sem játszottak, de már a FURIA nyakában liheg a Last Dance

Meccset sem játszottak, de már a FURIA nyakában liheg a Last Dance

Legalábbis az ESL World Ranking szerint, ahol a különös módszernek köszönhetően Valorant-játékossal is lehet csapat a 6. legjobb a világon.

Megtörtént az elkerülhetetlen, hosszú évek után ismét összeállt a FalleN-fnx-fer trió, méghozzá boltz és VINI társaságában, peacemakerrel az edzői székben. A hónapok óta pletykált múltidéző projekt a "Last Dance" néven vált ismertté, és bár a közösségnek és nekünk is volt néhány rossz szavunk a kifejezés kisajátítása  és teljesen megalapozatlan használata miatt, végül úgy döntöttek, hogy ezen a néven fognak játszani a bejelentés után is - persze, csak amíg nem találnak orgot. A pletykák szerint az Imperial Esports lehet a befutó.

Az új csapat egyelőre óriási sikernek mondható, ugyanis játszott meccs vagy meghívás nélkül a 18. helyen debütáltak az ESL World Rankingon, alig néhány ponttal lemaradva a nagy lokális rivális, a FURIA mögött. Mégis hogyan lehetséges ez egy teljesen új felállással, akik még meccset sem játszottak, és egy darabig nem is valószínű, hogy a nemzetközi színpadon fognak szerepelni?

A válasz az ESL ranglistája mögötti módszerben rejlik: a legtöbb rangsorral szemben itt nem csak háromfős mag képes tovább vinni a pontokat, hanem egy-egy játékos is. Tehát FalleN tavaly az ESL-partner Liquidben játszva gyűjtött 146.8 pontot, VINI a FURIAban 52.8 pontot, és ha ők egy új csapatban játszanak három 0 pontos játékossal (oké, boltznak van 0.9 pontja), akkor az egyenlő 200.6 ponttal és egy 18. hellyel a világ legjobbjai között. Ugyanígy lehetséges az, hogy a Valorantból visszatérő nitr0val együtt is a 6. legjobb csapat a Liquid, rögtön a Heroic és a Virtus.pro előtt: shox rengeteg pontot hozott a Vitalityből, ami a különbséget jelenti a 20. hely környéke és a jelenlegi állásuk között.

Összehasonlításképpen, a HLTV ranglistáján jelenleg pontja és helyezése sincsen a Last Dance-nak, csapatstatisztikák is csak 2018 előttről érhetőek el róluk, amikor a FalleN-fnx-fer, majd FalleN-fer-boltz trió együtt játszottak. A Liquid pedig a 225. helyről indul útnak a cserék után, bár ők rendelkeznek ESL és BLAST partneri helyekkel és néhány hónapon belül a top 20-ba kerülnek a HLTV-n is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!