Megszólalt Phil Spencer a Blizzard-játékok Xbox-exkluzivitásától való félelem kapcsán

Megszólalt Phil Spencer a Blizzard-játékok Xbox-exkluzivitásától való félelem kapcsán

Igyekezett megnyugtatni a játékosokat annak kapcsán, hogy az Activision Blizzard játékai a jövőben Xbox- (és PC-)exkluzívak lennének, válaszai azonban eléggé kétértelműek.

Sokkolta a gaming világot a Microsoft tegnap esti bejelentése, amely szerint 68.7 milliárd dollárért felvásárolták az Activision Blizzardot. Ez a hónap korábban tartogatott már gigaüzletről egy nagy bejelentést, de a Take Two-Zynga együttműködés 12.7 milliárd dolláros vételára "eltörpül" a Microsoft-Blizzard-üzlete mellett.

A Blizzard átvétele pedig egyből felveti azt a kérdést is, hogy mi lesz a fejlesztők játékaival, Xbox-exkluzívak lesznek-e? Hasonlóra volt már példa a múltban, mikor a Bethesdát vásárolta fel a Microsoft, Phil Spencer pedig arról beszélt, hogy több Bethesda-cím is Xbox-exkluzív lehet a jövőben, itt példának a Starfieldet és az Elder Scrolls 6-ot hozta fel.

Phil Spencer válaszolt is erre a kérdésre: állítása szerint néhány Activision-játék meg fog jelenni PlayStationre is, viszont lesznek más tartalmak, melyek kifejezetten Xboxra készülnek.

"Csak annyit mondanék azoknak a játékosoknak, akik a Sony platformján játszanak Activision Blizzard játékkal: nincs arra szándékunk, hogy erről a platformról rángassunk el közösségeket, és emellett a jövőben is elkötelezettek maradunk."

Spencer nyilatkozatai azonban hajlamosak kétértelműnek bizonyulni. A Bethesda felvásárlásánál is kijelentette, hogy nem volt az Xbox szándéka, hogy elcsábítson más platformoktól játékost, később viszont mégis azt fedte fel, hogy a legjobban várt címek Xbox-exkluzívak lesznek. A Blizzard esetében ezek az Overwatch 2 és a Call of Duty-sorozat következő része. Ezek a játékok a legtöbb népszerű konzolon elérhetőek egy hosszú ideje, de úgy tűnik, van rá esély, hogy ez megváltozik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.