A videojáték-ipar újabb területein is szerepet vállalt volna Bobby Kotick

A videojáték-ipar újabb területein is szerepet vállalt volna Bobby Kotick

Sajtóértesülések szerint két internetes portálban is érdekeltségre tett szert a Blizzard vezérigazgatója, saját cége érdekében.

Érdekes jelentést osztott meg oldalán a Wall Street Journal. A cikk annak a részleteibe igyekezett belefolyni, miért is lehetett "egyszerűbb" a Microsoft dolga a Blizzard átvétele során, amely egy ideje már a cégnél kirobbant zaklatási botránnyal és annak hatásaival is küzd.

A jelentés vége azonban egy újabb érdekesebb részt tartalmaz. A cikk állítása szerint ugyanis Bobby Kotick komolyan fontolóra vette, hogy több, nemzetközi gaming hírportált is felvásárolt volna. Mindezt ráadásul azért tette volna, hogy az Activision Blizzardot sokkal szebb fényben tüntessék fel a híroldalak.

"Kotick úrnak eltökélt szándéka volt, hogy megváltoztassa a céggel kapcsolatos általános véleményt, az elmúlt hetekben pedig azt javasolta, hogy az Activision Blizzard szerezzen érdekeltséget több elektronikus kiadványnál, például a Kotakunál, vagy a PC Gamernél, hozzá közel álló személyek szerint", fogalmazott a WSJ cikke.

Ezeket az értesüléseket az Activision egyik szóvivője hevesen cáfolta, a Kotaku részéről nem kívántak nyilatkozni, a PC Gamer pedig nem válaszolt semmilyen megkeresésre sem.

Mint ismert, január 18-án jelentette be a Microsoft, hogy felvásárolták az Activision Blizzardot 68.7 milliárd dollárért. Emiatt a Microsoftnak exkluzív hozzáférése lesz több népszerű címhez, mint például a Call of Duty, Warcraft, Overwatch, az üzlet pedig 2023. június 30-án válik teljessé. Az, hogy mi lesz a Blizzard vezérigazgatójának, Bobby Koticknak a sorsa, az bizonytalan, a legvalószínűbb, hogy a fenti, 2023-as dátumig marad pozíciójában, ezt követően viszont távozhat a cégtől.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.