Robinho valószínűleg soha nem kerül be a FIFA sorozat ikonjai közé

Robinho valószínűleg soha nem kerül be a FIFA sorozat ikonjai közé

A Real Madrid és az AC Milan korábbi sztárja 9 éves börtönbüntetést kapott egy 2013-as eset miatt.

Emlékeztek még Robinhora? A brazil óriási tehetségnek volt kikiáltva, és valljuk be mutatott ebből időnként valamit, amivel hozzásegítette spanyol, illetve olasz munkaadóit néhány kupához. 2007-ben és 2008-ban spanyol bajnok lett a Real Madriddal, majd 2011-ben az AC Milannal nyerte meg a Seria A-t. 2020 októberében aztán visszatért első profi csapatához, a Santos FC-hez, de a bírósági ítélet miatt a szurkolók és a támogatók egyöntetűen tiltakoztak a szerepeltetése ellen, így hat nap után szerződést bontottak vele.

A 100-szoros brazil válogatott játékos komoly büntetést kapott ugyanis, hiszen a 2017-es tárgyalásai során az olasz bíróság egy 9 éves börtönbüntetést szabott ki rá, amiért 2013-ban barátjával és még négy másik személlyel megerőszakoltak egy 23 éves nőt. Falco ugyancsak kilenc év letöltendőt kapott, a többieket viszont nem sikerült előkerítenie a hatóságoknak azóta sem. 2022 év elején pedig az elsőfokú ítélet jogerőssé vált, így Robinho nagy bajban van, vagyis lenne, ha Brazíliának lenne kiadatási egyezménye Olaszországgal.

A dél-amerikai országban tartózkodó Robinho így egyelőre megússza a dolgot, de azért a jövőben erőteljesen figyelnie kell merre utazgat majd a nagyvilágba a nemzetközi elfogatóparanccsal a nyakában, hisz az olaszoknak 70 másik országgal van kiadatási egyezménye.

Ez pedig azt is jelenti, hogy az EA a következő részeknél az új Ikonok ötletelése közben biztosan nem fognak Robinhora gondolni, hiszen ennél kevesebb is elég ahhoz náluk, hogy kirakjanak valakit a játékból. Elég csak Marco van Bastenre gondolni, mikor viccből egy beszólása miatt eltávolították a FIFA 20 Ultimate Team módjából, de ugyanez igaz Benjamin Mendyre is, akit erőszak és szexuális zaklatás miatt tartóztattak le, már másnap repült a futballszimulátorból. A 9 éves börtönbütetés pedig bőven elegendő indok, hogy sosem látjuk viszont Robinhot a FIFA sorozatban. Egyébként legutoljára a FUT-ban a FIFA 14-ben szerepelt egy LW 80-as kártyával.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!