A versenyszezonnal együtt a drámaszezon is elindult

Az ECSTATIC irányítóját csalással vádolja két profi játékos is a FUNSPARK ULTI 2021 Finalsen tapasztaltak miatt.

Az év első versenye véget sem ért, de már kisebb dráma alakult ki körülötte, ugyanis a Complexity játékosa, floppy, valamint a K23-as n0rb3r7 csalással vádolja az ECSTATIC (korábban Lyngby Vikings) irányítóját, a dán birdfromskyt. Kézzel fogható bizonyíték nincs, vagdalózás és reakció viszont annál több van.

A sort n0rb3r7 kezdte meg szombaton. Először a vereségükről és kiesésükről posztolt egyet, megemlítve, hogy a történelem legjobb IGL-je ellen kaptak ki 2:0-ra. Egy hozzászóló felhozta az Akuma-botrányt tavalyról, ami után már jóval határozottabb kijelentést tett az ECSTATIC kapcsán: „mert nem olyan hülyék, mint az Akuma, akik rögtön NAVI vagy VP kaliberű csapatokat vernek meg, visszafogottabban csinálják”.

Vasárnap floppy, a Complexity frissen igazolt csapatának egyik tagja is reagált a drámára. Ők szintén az ECSTATIC ellen estek ki az alsó ág legelső körében, 2:0-ás vereséget szenvedve az európai ötöstől. Floppy szerint a „HLTV-nek csak olyan versenyeken kellene pontokat adnia, ahol van anti-cheat”. A BIG irányítója, tabseN, szintén játszott az ECSTATIC ellen a FUNSPARK ULTI során, és csak annyit fűzött hozzá ehhez, hogy „a VAC aktiválva van”.

A két komment, valamint az ezek iránti relatíve magas figyelem miatt birdfromsky is billentyűzetet ragadott. A következő, kissé öntelt, de viccesnek szánt posztot sikerült összehoznia:

„Nem szoktam gyakran a médiában szerepelni, de mondanék néhány dolgot. Bocsánatot kérek a rajongóktól a mai vereségért, le kellett volna zárnunk [a meccset]. Ha pedig azt gondolod, hogy bármilyen csalást használok és ezt olvasod, akkor sajnálom. De én csak ennyivel okosabb vagyok a legtöbb embernél. És emlékezzetek #cryisfree”

A történet egyelőre itt megállt, bizonyítékok, klippek, magyarázatok a birdfromskyt megvádoló játékosoktól nem érkeztek, sem mástól. Több helyen olvasni rajongóktól olyanokat, hogy mindig gyanús az ECSTATIC, és más tier 2 csapatok is jelezték már ezt több fórumon, de pletykákon kívül nem találni semmi kézzelfoghatót. A legtöbbször a gyors forgatásaik, stackeléseik miatt gyanúsítják őket, valamint állítólag a sikereiket is olyan tornákon érik el, ahol csak a VAC-ot használják a szervezők. Az ECSTATIC egyébként már kiesett a FUNSPARK ULTI versenyéről, az Entropiq ellen játszottak 1:2-t tegnap az alsó ági döntőben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!