CS:GO: 2022-es magyar ESEA-körkép

CS:GO: 2022-es magyar ESEA-körkép

Az ESEA 40. szezonjában is szép számmal képviselik Magyarországot hazai játékosaink.

Múlt héten a BLAST Premier Spring megnyitotta a 2022-es profi CS:GO-szezont, de a legnagyobb csapatok mellett nem feledkezhetünk meg az alsóbb kategóriák ligáiról sem. Természetesen idén is őrült tempóval pörögnek az ESEA bajnokságok, ahol legnagyobb örömünkre, rengeteg hazai csapatnak is szurkolhatunk.

2022-ben is Open, Intermediate, Main, Advanced, Relegations és Premier ligával készül az ESEA, magyaroknak pedig szinte mindenhol szoríthatunk. Az Opentől kezdve, az Advanced ligával bezárólag, mindenhol találunk minimum magyar játékost, de persze sok a teljesen magyar csapat is. A legismertebb hazai alakulat, a Budapest Five idén a Main divízióban lép majd szerverre, céljuk pedig egyértelműen az, hogy gond nélkül visszaküzdjék magukat az Advancedba. Utóbbi ligában játszik majd kory és a Sangal, de az az ONYX is, ami immár teljesen magyar felállással büszkélkedhet.

Az Open divízióban ismét a továbbjutást kergeti majd többek között a Bingo Bandi Bandits, ahol sebi, RAJMEX, gbk és PITEGORASZ mellett az Esport1 TV egyik kommentátora, Kocsis "Sc0rch" Zsombor is a fejeseket szórja majd. Az Intermediate liga szereplői között pedig újfent ott az Illés Akadémia Spirit és az AtlasGaming is, akiket ugyancsak sokadik éve látunk már a hazai mezőny legjobbjai között.

Az ESEA 40. szezonjának összes magyar érdekeltsége

ESEA Open ESEA Intermediate ESEA Main ESEA Advanced
LAGr Illés Akadémia Spirit Budapest Five ONYX
BajuszPeek AtlasGaming Lenovo Legion Honvéd Sangal
ROG-Warriors Békéscsabai E-sport Egyesület
Bingo Bandi Bandits
Scandium Esports Academy
CavalryCSGO
Hype eSports
RISEN

Az adatok összegyűjtéséért külön köszönet illeti Balog Norbertet, aki egy publikus adatbázisban szedte össze a 40. szezon hazai játékosait és csapatait. A táblázatát ide kattintva találjátok.

Tartsatok az Esport1 TV-vel idén is, hiszen a legnagyobb nemzetközi versenyek mellett, az ESEA ligákat is figyelemmel követjük majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!