CS:GO: Felbolygatták a naptárat, változtat a PGL

CS:GO: Felbolygatták a naptárat, változtat a PGL

Az összes nyílt selejtező új dátumot kapott az IEM Katowicével való ütközés miatt.

A PGL tegnap, azaz 10 nappal az első selejtező előtt jelentette be az antwerpeni Major teljes menetrendjét, azonban az ütközések miatt kénytelenek voltak változtatni több alkalmon is. Ennek köszönhetően az eredetileg jövő szombat-vasárnap (február 19-20.) induló európai kvalisorozat nem fog ütközni az IEM Katowicével: az első alkalom a szünnapokon, a többi pedig a lengyelországi LAN után lesz.

A PGL bejelentése után többen is kikeltek magukból, amiért az IEM Katowice és a BLAST Showdown tornák is ütköznek a kvalifikációkkal, illetve az RMR-okkal. Utóbbin még nem változtattak, de a gyors reakciónak köszönhetően még tegnap este kiderültek a nyílt selejtezők új dátumai. Tehát a tegnap gondosan felírt napok helyett a következő alkalmakra lehet jelentkezni majd:

  1. selejtező - február 19-20. februrá 22-23. - 4 csapat jut tovább (négy elődöntős)*
  2. selejtező - február 26-27. március 1-2. - 5 csapat jut tovább (négy elődöntős, plusz a negyeddöntősök minitornájának győztese)
  3. selejtező - március 5-6 március 3-4. - 5 csapat jut tovább (négy elődöntős, plusz a negyeddöntősök minitornájának győztese)
  4. selejtező - március 12-13. március 5-6. - 5 csapat jut tovább (négy elődöntős, plusz a negyeddöntősök minitornájának győztese)

* Korábban az első alkalomról jutott tovább öt csapat, és az utolsóról négy, de ezeket megcserélték.

Egy ütközés továbbra is fennáll, méghozzá az EU RMR B esemény kapcsán, ami a tervek szerint április 21-24-ig lesz, pontosan akkor, mint a BLAST Spring Showdown (április 20-24.). PGL ezt az ütközést egyelőre nem kommentálta, de mindenképp variálni kell majd, mert a NIP-nek biztosan problémát jelent, de a Gambit, az Entropiq vagy a MOUZ is kaphat még meghívást a BLAST versenyére, és ők szintén az EU RMR B-n indulnak.

A HLTV értesülései szerint a megoldást a BLAST kínálhatja, vagyis az RMR marad, a Showdown pedig csak utána lesz. Kellemetlen helyzet, de a Major, valamint a selejtezők késői bejelentése korábbi években is hasonló eredménnyel járt. Ebben a Valve csak nem annyira – ha nem még inkább – ludas, mint a PGL. A formátumok természetesen egyik eseménynél sem változtak, tehát továbbra is egyenesági kieséses nyílt kvalikra, valamint a Majorrel megegyező 16 csapatos svájci rendszerű RMR csoportkörökre kell számítani.

Egyelőre inkább az európai és CIS csapatokat érintő ütközéseket sikerült orvosolnia a PGL-nek. Észak- és Dél-Amerika számára sem fog az IEM Katowice gondot okozni az új dátumokkal, de a regionális LAN-jaikkal (Fragadelphia) nem számolt a PGL, így ők továbbra is csak várják a megoldást. A szervezők tegnapi gyors reakciójából kiindulva hamar elháríthatják ezeket az ütközéseket is, de addig is izgulhatnak az érintettek, hogy lemaradnak-e a 60 000 dolláros LAN-ról egy kvali esély miatt vagy sem.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!