Mikre és kikre figyeljünk az IEM Katowice alatt? - 2. rész

Mikre és kikre figyeljünk az IEM Katowice alatt? - 2. rész

Ezúttal vajon melyik NaVit látjuk majd? Az online, álomszuszék NaVit, vagy a LAN-os, mindenkit maga mögé utasító NaVit?

Két nap és kezdődik a 2022-es IEM Katowice, ahol rengeteg izgalmas, érdekes, új vagy éppen újjászülető csapatot láthatunk majd. Összesen 24-en szállnak majd harcba az 1 millió dolláros összdíjazás szeleteiért.

Összegyűjtöttünk nektek 10 igazán izgalmas párharcot, bemutatkozást, 10 olyan csapatot, akikre rendkívül kíváncsiak leszünk. Tegnap már megnéztük az első ötöt közülük, íme a folytatás.

Mire megy a FaZe ropz nélkül?

Az idei első BLAST-állomáson rendkívül jó formában volt a FaZe, köszönhetően ropz kiváló lurker játékának. A fiatal észt azonban koronavírusos, február 19-ig mindenképpen hanyagolnia kell majd a meccseket. Helyére ezúttal nem olofmeister, hanem a Complexity után csapat nélkül maradt jks ugrik majd be. Gyakorlatilag lehetetlen megtippelni, hogy ez milyen hatással lesz majd a csapat eredményeire.

Ütősnek tűnik az OG

Bevalljuk, azt hittük, hogy Aleskib távozásával eltűnik majd az OG. Eddig azonban ránk cáfoltak. Nexa új életet lehet a csapatba és a BLAST Premier Spring Groups versenyéről közel hibátlan játékkal jutottak tovább a tavaszi döntőbe. Ugyanazzal a játékkal Katowicében is sikeresek lehetnek, kérdés, hogy azt tudják-e majd tartani? Sokszor láttuk már meglódulni az OG-t, aztán mindig hamar falakba ütköztek.

Felébred a NaVi?

Ellentétben az OG-val, a NaVi nem kezdte túl jó formában 2022-t. Sőt, nem akarjuk elragadtatni magunkat, de azt is mondhatnánk, hogy pocsék volt amit tőlük láttunk a BLAST versenyén. Ott még online játszottak, most viszont LAN-on lesznek. Ez lehet majd a titok nyitja?

Bajnok lehet a G2

Tetszik vagy sem, a G2 az egyik legnagyobb bajnokesélyes csapata a 2022-es IEM Katowice CS:GO-versenyének. Az új edző (XTQZZZ), az új irányító (Aleksib) és az új AWP-s (m0NESY) szinte soha nem látott frissességet hozott a csapatba, ami eddig remekül hozza is a köröket. A döntő tényező náluk is a helyszín lehet. Online jól teljesíteni egy dolog, LAN-on jól teljesíteni pedig egy másik.

Mi lesz a Liquiddel?

Végül, de nem utolsó sorban, a Liquid csapatának is bizonyítania kell. Amit a BLAST-mérkőzésein láttunk tőlük... azt inkább felejtsük is el gyorsan. Immár két éve, hogy egyedül a Liquid tartotta a lelket az NA-szurkolókban. Mi lesz ha most ők is elesnek? Ez jelentheti az NA-CS:GO végét?

A 2022-es IEM Katowice mérkőzéseit élőben követheted február 15. és 27. között az esport1tv Twitch csatornán és az Esport1.hu beépített, pontgyűjtő felületén is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!