IEM Katowice: Ma este kell kiszurkolnunk torzsiék továbbjutását

IEM Katowice: Ma este kell kiszurkolnunk torzsiék továbbjutását

Ma délután folytatódik a 2022-es IEM Katowice, ismét torzsiéknak szurkolhatunk.

Két alakulat már kiesett (a Sprout és a Wisla Krakow), négy pedig már biztosan továbbjutott a 2022-es IEM Katowice Main Stage szakaszába. További négy hely kiadó még, ezek egyikére pályázik Torzsás "torzsi" Ádám és a MOUZ is, akik tegnap karnyújtásnyira voltak az első napos továbbjutástól, ám végül alulmaradtak.

Első meccsük remekül sikerült. A GODSENT-csapatát fogadták Nuke-on és bár néhány kört tudtak szépíteni a brazilok a második félidei CT-oldalon, összességében így is nagy fölénnyel, torzsi és JDC parádés játékával a MOUZ nyerte a találkozót.

A neheze azonban még csak ezután jött. Másodjára a FaZe-csapatával álltak szemben, ellenük pedig már Bo3-ban kellett volna nyerniük. Sajnos nem véletlen a feltételes mód, a FaZe erősebbnek bizonyult, de csak éppenhogy és kellett hozzá mind a három pálya. Mindkét csapat megnyerte a saját választását, ráadásul mindketten fölényesen. A MOUZ 16-7-re hozta Nuke-ot, a FaZe pedig 16-10-re Infernót. 1:1-ről, Mirage-on indulhatott újra a meccs, ám a tanulságokat már az első két pálya alapján is levonhattuk. 

Torzsi és JDC egyáltalán nem ijedtek meg, sem a LAN-tól, sem a magas szintű ellenfelektől. Kettejük közül torzsi volt az erősebb és ő is játszott látványosabban, de ne feledjük, hogy JDC a verseny előtti utolsó napokban tudta meg, hogy jönnie kell, mégis derekasan helyt állt még a FaZe ellen is.

NBK is jó formában van. Sokan kételkedtek abban, hogy mire lehet még képes 2022-ben a veterán francia, de tegnap pont azt az NBK-t láttuk a szervereken, akit szinte mindig hiányoltunk anno, amikor még az OG-nál játszott. Dexter is sokat fejlődött, higgadtabb, okosabb, jobban felépített köröket hívott, jobban olvasta az ellenfél játékát is. Egyedül talán frozen volt lemaradva a többiekhez képest. A fiatal szlovák most is nagyon felemás teljesítményt nyújtott, akárcsak tavaly egész évben.

Az összhang azonban jól működött, sokkal tisztábban, precízebben játszott tegnap aMOUZ, mint tavaly bármikor. A kimagasló formában lévő FaZe ellen azonban kevesek voltak. Karriganéknél mindenki élete formájában játszott, még a beugró jks is, ami egy szoros, izgalmas, ám végül FaZe győzelmet hozó Mirage-t eredményezett.

A meccs fénypontja viszont egyértelműen torzsihoz köthető. A magyar AWP-s immár tier 1-ben hozza a clutchokat, például Twistzz és karrigan ellen, 1v2-ben.

A FaZe ezzel továbbjutott a Main Stage szakaszba, a legjobb 16 közé, akárcsak az OG, az Astralis és a Copenhagen Flames. Utóbbi csapat sokaknak meglepetést okozott, főleg, hogy a NiP-et verték 2:0-ra.

10 csapat van még játékban, de csak négyen juthatnak ma tovább. Torzsiék a Renegades vs Entropiq meccs győztesével játszanak majd, egyik fél sem tűnik verhetetlennek, de a MOUZ-nak mindenképpen a lehető legjobb formáját kell majd hoznia.

Tartsatok velünk ma is, szurkoljuk ki együtt torzsiék továbbjutását! Ne felejtsétek el azt sem, hogy a magyar közvetítésen is értékes dropokra tehettek szert.

Az IEM Katowice mai menetrendje az esport1tv Twitch csatornán:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!