CS:GO: Elrajtolt az első 2022-es nyílt Major selejtező

CS:GO: Elrajtolt az első 2022-es nyílt Major selejtező

A napokban mindenki a Majorért küzdhet.

Tegnap a kora délutáni órákban elkezdődött a 2022-es tavaszi Major szezon. A rendezvényt már korábban bejelentették, tegnap viszont elindultak az első meccsek is, méghozzá az első európai nyílt selejtezőn. Több, mint 700 csapat vágott neki a kvalinak, amiből az európai mezőny számára négy is lesz, a legjobbak pedig a Majort megelőző, RMR-pontokért zajló versenyre jutnak majd.

Volt pár furcsaság, hiszen a kvali kezdetével roster lock is volt, innentől büntetéssel jár, ha cserélnek a csapatok. Az utolsó pillanatban cserélt így több csapat is, a Fnatic, a NiP és az Astralis.

Különösebb meglepetést egyelőre nem okoztak a meccsek, de még csak most jön majd a java! Olyan csapatoktól búcsúztunk idejekorán, mint a HAVU, a Sprout vagy az Endpoint, míg a még játékban lévő alakualtok között olyan neveket látunk, mint a Fnatic, az OG, a BIG vagy a tavalyi V4 Future Sports Festivalt is megjárt Wisla Krakow.

A továbbjutáshoz a legjobb négy közé kell bejutniuk, vagyis a top 16 csapatainak két győzelmet kell még ma este összekalapozniuk. Ma pedig már jóval komolyabb meccsek elé nézünk. Az OG összetalálkozhat a negyeddöntőkben a Spirit vagy a Movistar Riders játékosaival, a BIG rögtön a Wisla Krakow ellen lép szerverre, de közel van hozzájuk a Dignitas és a Fnatic is.

Sőt, a Fnatic akár smooyáék baráti mixével (Benched Heroes) is összetalálkozhat, ami könnyedén érdekellentétbe csaphat át, hiszen smooyát még papír kötheti a Fnatichoz.

A selejtező top 16-os ágrajza (forrás: HLTV.org)

A kiesőknek sem kell aggódniuk, további három nyílt selejtező lesz még az elkövetkező napokban, melyekre akár ti is jelentkezhettek. Sőt! Akár a BLAST Premier versenyét is megcélozhatjátok, tavasszal kezdődik a Showdown, aminek magyar selejtezőire már megnyílt a jelentkezés!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!