CS:GO: YEKINDAR szerint bizonytalan a VP jövője

CS:GO: YEKINDAR szerint bizonytalan a VP jövője

YEKINDARt leszámítva még pénteken Oroszországba utazott a csapat, most várják a fejleményeket.

YEKINDAR az oroszokat és így csapattársait is érintő szankciók hatásairól beszélt a katowicei IEM-döntő előtti interjúban. A lett Sportacentrs.com-nak elmondottak alapján a VP-játékosok tisztában voltak vele, hogyha orosz csapattársai nem utazhatnak majd az ESL vagy a BLAST versenyeire, akkor változások lesznek. Amivel ekkor még valószínűleg nem számolt, hogy a BLAST az orosz szervezeteket korlátozta, nem a játékosokat, ez pedig további problémát jelenthet, mert várhatóan el kell igazolnia a Virtus.Proból, nem megoldás, ha kiteszik az oroszokat.

„Minden társam Oroszországba repült nemsokkal a meccsünk [pénteki negyeddöntő] után. Különben azt kockáztatták volna, hogy egyáltalán nem mehetnek vissza. Én Rigába utazom, egy kis szünet lesz most” – mondta YEKINDAR. Viszont mielőtt a VP-játékosok elhagyták volna Katowicét, YEKINDAR szerint felmerült, hogy folytatja-e a csapattal vagy sem:

„Beszéltünk erről is a srácokkal. Ha szabályozni vagy korlátozni fogják a csapattársaim utazását Oroszországból a versenyekre, vízumproblémák lesznek vagy a rendezvényszervezők olyan döntést hoznak, akkor valószínűleg lehet pár változás. Nos, inkább nagyon valószínű, hogy lesz. Én csupán annyit tehetek, hogy várok és figyelem mi történik, a jövő bizonytalan.”

Csapattársait remek barátoknak tartja YEKINDAR, ezért ha nem muszáj, nem változtatna a felálláson. Vasárnap még úgy nyilatkozott, hogy nem ismeri a szankciókat, amelyek befolyásolnák a csapat együttmaradását, „de ebben a pillanatban nem tudom lehetséges lesz-e” a folytatás.

A Virtus.pro (és a Gambit) legközelebb az ESL Pro League 15. szezonjának csoportkörében játszana március 16-tól Németországban. Viszont az elmúlt napokban bejelentett utazási korlátozások miatt ez egyre valószínűtlenebb. Az ESL egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, a BLAST álláspontja pedig szűkszavúan az volt, hogy „az Ukrajnában zajló konfliktus miatt az előrelátható jövőben nem hívunk meg orosz csapatokat a rendezvényeinkre.”

Tegnap Ryan Friend a Dust2.us-től hívta fel a figyelmet arra, hogy a Virtus.pro és a Gambit szervezeteket nem csak az orosz gazdaságra vonatkozó általános szankciók érintik. Mindkét szervezet orosz oligarchák kezében van, akik tagjai Putyin belső körének. Vladimir Yevtushenkov, aki az MTS nevű orosz távközlési cég tulaja, ezen keresztül birtokolja a Gambitet is, a jelentések szerint az ukrán-invázió napján találkozott Putyinnal. A VP tulaja egy SOGAZ Insurance nevű csoport, akik többek között a helyi Facebookot (VK) is birtokolják, valamint azt az ESForce Holdingot, akiktől tegnap az orosz-ukrán konfliktusra hivatkozva elszakadt a NAVI. A Sogaz Insurance-et tegnap előtt szankcionálta az Európai Unió 26 Putyin-közeli személlyel egyetemben, akik között vannak médiatulajdonosok és katonai vezetők is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!