TACOék már biztosan lemaradnak a Majorről

TACOék már biztosan lemaradnak a Majorről

Az EG-re alaposan ráijesztettek a múlthéten, de végül Stewie2k csapata is elcsípet egy helyet az amerikai RMR-on. TACO már nem volt ilyen szerencsés.

Kialakult az amerikai RMR-esemény 16 fős mezőnye is a hétvégén, köztük olyan nagyágyúkkal mint a FURIA, a Liquid vagy az Evil Geniuses. Utóbbi csapatnak csak másodjára sikerült kijutnia a nyílt selejtezőkről, de még így is sikeresebbek voltak mint a nagy lemaradók: TACO és a GODSENT egyik észak-amerikai selejtezőn sem tudtak a legjobb négy közé érni, így esélyük sem nyílt arra, hogy Romániában LAN-on játszhassanak.

A régióból a FURIA volt az egyetlen csapat, aki az előző Major után meghívást kapott az RMR-ra, mert negyeddöntősök voltak Stockholmban. A többieknek különböző regionális selejtezőkön kellett kivívniuk az indulás jogát. NA-ből a Complexity, a Liquid, a Party Astronauts, a TeamOne, a paiN, a Bed News Bears és az EG szerezték meg a 7 kiadó helyet. Dél-Amerikából sok új névvel is találkozhatunk majd a veteránok között, hiszen a 9z, az MIBR, a coldzera nevével fémjelzett 00NATION, FalleNék Imperiálja, a Case, az Isurus, a Sao Caetano és a Leviatan jutottak tovább. Az biztos, hogy az ismertebb csapatok mellé sok ismeretlen is felkerült, ezért nagy meglepetések és pofára esések lehetnek még az amerikai RMR-on, ha nem vigyáznak és fejlődnek a régió nagyjai áprilisig.

Az amerikai RMR-on 16 csapat játszhat majd a PGL bukaresti stúdiójában április 11-14-ig egy svájci rendszerű csoportkörben, ahol minden meccs Bo1, kivéve a kiesési és továbbjutási rangadókat. A szokástól eltérően nem 8, hanem 6 csapat jut tovább a PGL Major Antwerpenre: 1 legend, 2 challenger és 3 contender. Azonban a Valve Majorökhöz kiadott szabályzatából nem derül ki hogyan döntik majd el a 3:2-es csapatok közül, hogy ki jut tovább a végén (seedelés, körbeverés vagy minibajnokság is lehetséges).Forrás: Liquipedia

A NA és SA selejtezők végeztével már mind a négy RMR szereplői ismertek. Korábban hosszabb cikkben fejtegettük az európai RMR-okat (mert kettő is lesz), de az ázsiai csapatokról sem szabad megfeledkezni: a négyfős tornán a Renegades, a TYLOO, az IHC és a Lynn Vision szerepelnek majd és vigaszági-kieséses rendszerrel döntik el, ki lehet közülük az a két csapat, akik a Majorön is képviselhetik a régiót contenderként.

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!