Az EU-selejtezők után megjelentek az RMR-beosztások

Az EU-selejtezők után megjelentek az RMR-beosztások

Mindkét EU RMR-on szerepelhet magyar játékos a seedelési szabályokból kikövetkeztett lista alapján.

A selejtezők végeztével összeállt az európai RMR-ok mezőnye, a hagyományos seedelési szabályok alapján pedig összeállította a Liquipedia az A és B nevű RMR csapatainak listáját. Az összevont EU és CIS régiók versenyei Bukaresten lesznek április 17-20., illetve 21-24. között, mindkét esetben 16 csapattal, akik között meghívottak és a nyílt kvalifikációkról érkezők hasonló arányban szerepelnek.

Mielőtt megmutatnánk a potenciális mezőnyöket fontos leszögezni, hogy ezeket nem erősítették meg a szervezők (PGL és Valve)*, csupán az előírt seedelés alapján állította össze a listákat a Liquipedia. A meghívottak esetében biztosak a helyek, de külső tényezők vagy cserék még befolyásolhatják a selejtezős csapatok szereplését. A 16 csapatos RMR-ok az új Major-szabályzat szerint svájci rendszerűek lesznek, a kiesési és továbbjutási rangadók Bo3, minden más találkozó Bo1 formátumú.

*Frissítés: A PGL megerősítette a listát, mely egyezik a közöltekkel.

Európai A RMR

Az A RMR jelen állás szerint erősebb mezőnynek tűnik a B-nél már csak a top 10-es csapatok száma miatt is (6 vs 4). A nyílt selejtezőről érkezők között is vannak nagyobb nevek a top 10-en kívülről, akik ugyan nem teljesítettek olyan jól mostanában, de veszélyesek lehetnek még később – ilyen lehet a válságban lévő fnatic, a BIG vagy a forZe. Ebben a mezőnyben indul a 13. helyezett MOUZ is torzsival, de az IEM Katowice-bajnok FaZe is vagy éppen s1mple és a NAVI. Mindezt kompenzálja, hogy nyolc kiadó hely lesz a Majorre, melyből ezúttal négy legend, két challenger és két contender. Utóbbi kettő ugyebár a Major első szakaszából kezdi a játékot, míg a legendek csak a másodikban csatlakoznak be. 

Európai B RMR

A B RMR mezőnye papíron gyengébb, így a G2-nak például nem lehet ezen csapatok között kifogást keresnie arra, ha nem elsőként jutnak ki. Viszont vannak veszélyes ellenfelek bőven: a Gambiten és az akkor majd még ki tudja kikből álló NIPen túl ott van az oskar nélküli SINNERS és az új Spirit is. A NIP, az Entropiq vagy a farlig után edzőt is cserélő Astralis sötét lovakként emelkedhetnek ki az elmúlt hónapok középszerűségéből. A magyar rajongóknak pedig olyan szerencséje van, hogy mindkét RMR esetében szurkolhatnak majd magyar játékosnak, hiszen a B RMR-on ott lesz kory is a Sangal Esports színeiben. A B RMR-on eltérő elosztásban lehet Major spotokat szerezni az A-hoz képest: két legend, öt challenger és egy contender hely kiadó.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!