CS:GO: Előretörtek a nemzetközi csapatok, 13. a MOUZ

CS:GO: Előretörtek a nemzetközi csapatok, 13. a MOUZ

Katowice sok változást hozott a HLTV ranglistáján, de a G2 és a FaZe előrelépése mellett vesztesek is voltak a VP, NIP és Astralis képében.

Az IEM Katowice 2022-es kiadása a FaZe megkoronázásával és a G2 újabb 0-3-as vereségével ért véget a valaha volt egyik legnézettebb döntőben. A két héttel ezelőtt még 24 csapattal induló torna jelentősen átírta az erőviszonyokat a HLTV ranglistáján: a nemzetközi csapatok összességében eredményesebbek voltak magukhoz képest, mint a nemzeti ötösök. A MOUZ beugróval a várakozásokat felülmúlva kijutott a Play-Inből, ahogyan a fnatic is, míg a G2 és a FaZe döntőt játszottak a saját nehézségeik ellenére (a G2 edző, a FaZe rain nélkül szerepelt).

A HLTV ranglistájának élén továbbra is a NAVI áll a katowicei elődöntős búcsúzásuk ellenére, őket a szintén felemás képet mutató Gambit követi. Azonban most megjelent a FaZe is a mixben a negyedik helyen, a G2 is javítani tudott és harmadik lett, a Vitality pedig hátrébb csúszva, de ötödikként zárja a sort a legjobbak között. Ez a három nemzetközi csapat pontok alapján nagyon közel áll egymáshoz, de kellőképp lemaradnak még a CIS-óriásoktól, így az ESL Pro League nagyon érdekesen alakíthatja az egyelőre ingatag sorrendet.

Az IEM Katowice nagy vesztesei volt a VP és a Heroic voltak. Jame és társai egy izgalmas első pálya után összetörve egyoldalú vereséget szenvedtek Ancienten a G2 elleni negyeddöntőben. Ennél egy jobb napjukon biztosan többre lettek volna képesek, de jelenleg külső okok miatt még a közös folytatás sem biztos, ez a probléma pedig már múlthét pénteken is hatással volt rájuk YEKINDAR szerint. A Heroic az elődöntőből kezdhette volna meg a rájátszást, de ott gyorsan elbánt velük a FaZe, ezért továbbra is kérdés marad, hogy képesek-e egy arénában is megismételni az egy évvel ezelőtti eredményeiket.

Az Astralis és a NIP felemás szereplése nem volt nagy meglepetés, ahogy a két-két helyes visszaesésük sem az. A dánok továbbra sem találják magukat, most Lucky kispadra ültetésétől és farlig leigazolásától várják a megoldást – leghamarabb az EPL-en derül ki mi lesz ebből. Hampuséknak továbbra is nélkülözniük kell devicet a kezdőben és ugyan voltak pozitív jelek csapatjáték tekintetében tőlük Katowicében, a tűzerő még mindig nem elég egy rájátszásba jutáshoz. Erre lehet megoldás majd Brollan leigazolása, aki önmagában tehetséges játékos, de egyelőre nem tiszta mi a szervezet elképzelése vele, ha egyáltalán megszerzik.

A top 10-ből kitekintve a MOUZ tudhatja magáénak a legnagyobb előrelépést, 6 helyet ugorva már a tizenharmadikak a világban. Ez kiváló eredmény, hiszen az IEM Katowice előtt még a top 30-on kívül, az akadémia csapattól is lemaradva vártak az esélyükre. Torzsi, JDC és frozen játékának köszönhetően komoly lépéseket tettek az élmezőny felé februárban. Az EPL-en várhatóan már bymasszal játszanak, aki Covid-fertőzés miatt kénytelen volt kihagyni a lengyelországi tornát, így kíváncsian várjuk mivel rukkolnak elő, ha jobb a felkészülésük.

A top 30 nagy kérdése jelenleg a fnatic, akik smooya és Brollan kispadra helyezése ellenére még a 16. helyen állnak, de jelenleg nem tudnak kijutni az EU RMR nyílt selejtezőiről a beugró akadémiajátékosok igyekezete ellenére sem. Észak-Amerika sincs valami túl jó formában, őket egyedül a Complexity képviseli a legjobb 30 között, a Liquid (#42) és az EG (#82) a meghívásaik ellenére meglehetősen lassan közelednek a csúcshoz.

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!