IEM Katowice: Ez volt a legnézettebb finálé a Majoröket leszámítva

IEM Katowice: Ez volt a legnézettebb finálé a Majoröket leszámítva

A G2 meccseire voltak a legtöbben kíváncsiak Katowicében.

Az IEM Katowice 2022-es döntője nem csak a FaZe és a G2 történelmi jelentősségű összecsapása miatt maradhat még sokáig emlékezetes. A 122 körön át tartó, végül 3-0-ás FaZe győzelemmel végződő mérkőzést ugyanis 1.12 millióan követték élő közvetítéseken szerte a világon, ezzel új rekordot állítva a nem-Major tornák történetében.

Az Esports Charts adatai szerint növekvő sorrendben csak a következő események előzik meg a 2022-es Katowicét: az IEM Katowice Major 2019, az ELEAGUE Major 2018, 2017 és a legutóbbi Major, a PGL Major Stockholm. Utóbbi 2,7 milliós nézettségi csúcsot állított a G2 és a NAVI döntős mérkőzése során. A G2 akkor is kikapott, lehet többen is emlékeznek még NiKo hibájára a deagle-vel, ami akár a meccset is megfordíthatta volna. Nos, NiKo biztosan emlékszik, ahogyan még néhány millió CS:GO-rajongó is.

Ami a katowicei események sikerét illeti – legyen az Major vagy sem –, az Esports Charts szerint ezek voltak a legnézettebbek közülük:

Jól látható tehát az online érában a visszaesés, illetve ezeket összehasonlítva a visszapattanás a normalitásba. 2019-ben és 2020-ban 1-1,2 millió között volt a rekord. 2021-ben, amikor a Gambit online megnyerte a tornát, akkor legfeljebb, egyidőben 596 000-en voltak kíváncsiak rá, ami közelebb áll a 2018 előtti számokhoz. Most pedig a LAN-os visszatérés (a novemberi BLAST óta ez volt az első) a második legnézettebb katowicei eseménnyé tette valaha a 2022-es kiadást.

Az Esports Charts statisztikáit böngészve feltűnhet, hogy a top 5 legnézettebb mérkőzésből 4 alkalommal szerepel a G2 neve. Egyrészt a döntő miatt, de a NAVI elleni elődöntős győzelmükre is közel 1 millióan voltak kíváncsiak egyidőben, pontosabban 979 465-en. Ezen felül a VP elleni negyeddöntőjük és az Astralis elleni csoportkörös mérkőzésük is kimagasló számokat hozott az IEM Katowicék történetét figyelembe véve.

Borítókép: ESL

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!