Breaking: Előlépteti JDC-t a MOUZ!

Breaking: Előlépteti JDC-t a MOUZ!

Egyetlen rossz LAN-szereplés után döntött a játékoscsere mellett a MOUZ.

Jon „JDC” de Castro váltja Nathan „NBK” Schmittet a MOUZ kezdőjében – jelentette be a szervezet péntek délután. A döntés értelmében az akadémiajátékos azonnali hatállyal a fő felállásba kerül, míg a francia veterán a kispadon köt ki egyelőre. Az indoklás szerint a csere az ESL Pro League 15. szezonjában elért csoportkörös kiesés miatt történt.

„Egy kiábrándító EPL után most minden figyelmünk az RMR-on van. Úgy döntöttünk, JDC hozzáállása, pozitivitása és kommunikációja létfontosságú lesz a csapat számára. Tudjuk, hogy ez nehéz Nathannek [NBK], de nagyon hiszünk Jon [JDC] előléptetésének pozitív hatásában.” – nyilatkozta a MOUZ edzője, sycrone.

JDC az IEM Katowicén már letette a névjegyét, torzsi mellett egyértelműen ő volt az oka az erős debütálásuknak és a meggyőző szereplésnek. Ekkor beugróként játszott a főcsapattal Bymas megbetegedése miatt. Az EPL-en viszont már az eredetileg tervezett felállással szerepelt a MOUZ, és úgy tűnik egyetlen rosszul sikerült LAN is elég volt arra, hogy meghozzák ezt a hirtelennek tűnő döntést NBK-val kapcsolatban, aki összesen 25 pályát játszott a csapat színeiben.

NBK Twitteren osztotta meg gondolatait a cseréről:

„20 órával ezelőtt értesített a menedzsment arról, hogy az inaktív játékosok közé tesznek a felállásban. Sohasem álltam még ennyire értetlenül egy ilyen igazságtalan és elhamarkodott döntéssel kapcsolatban. Pihenni fogok a következő napokban, hogy lenyugodhassak, utána egyéni gyakorlást fogok streamelni. Szeretet Torzsinak, dexternek, frozennek, Bymasnak és JDC-nek, akikkel igazán élveztem a játékot minden egyes nap!”

Torzsi röviden búcsúzott NBK-től:

„A legjobbakat kívánom Nathan! Sajnos a dolgok nem a tervek szerint alakultak, de köszi az elmúlt három hónapért, öröm volt veled játszani!”

A MOUZ legközelebb az EU RMR A-n játszik április 17-20. között az alábbi felállással:

David „frozen” Čerňanský
Aurimas „⁠Bymas”⁠ Pipiras
Ádám „torzsi” Torzsás
Christopher „dexter” Nong
Jon „JDC” de Castro

Dennis „sycrone” Nielsen (edző)

Nathan „NBK” Schmitt (kispad)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!