Könnyű győzelmekkel indult el a K&H Egyetemi E-sport Kupa CS:GO bajnoksága

Könnyű győzelmekkel indult el a K&H Egyetemi E-sport Kupa CS:GO bajnoksága

A PTE és a BCE vezeti a csoportokat az első forduló után.

A Magyar E-sport szövetség, a Gamerland és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség közös erővel hívták életre a K&H Egyetemi E-sport Kupát, aminek keretein belül CS:GO-bajnokságon is szurkolhatunk. Összesen nyolc hazai Egyetem CS:GO-alakulata vágott neki tegnap a küzdelemnek, ahol 1,5 milliós összdíjazás várja őket.

Nem érdemes még hosszú távú következtetéseket levonnunk a meccsekből, sok csapat még csak puhatolódzott, ismerkedett az ellenfeleivel, aminek minden ütközeten egy könnyű győzelem lett a vége. A legszorosabb meccs a DE és a BGE összecsapása volt, ahol végül a debreceniek tudtak győzedelmeskedni 16-12-re. Ez volt az első forduló legizgalmasabb mérkőzése. Persze, ha LANCER úgy forgatja majd az AWP-t a szezonban, ahogy tette azt tegnap, akkor a Debreceni Egyetem CS:GO-csapatának nincs mitől félnie.

A B-csoport szorosabbnak tűnt az első nap alapján. Ott is egyértelmű győzelmek születteket, de a csapatok játéka jóval közelebb állt egymáshoz. Egy-két forduló után akár a hosszabbításokba torkolló ütközetek is benne lehetnek a B-csoportban.

A K&H Egyetemi E-sport Kupa CS:GO 1. fordulójának eredményei:

  • Debreceni Egyetem 16:12 Budapesti Gazdasági Egyetem
  • Pécsi Tudományegyetem 16:3 Budapesti Metropolitan Egyetem
  • Budapesti Corvinus Egyetem 16:7 Győri Széchenyi István Egyetem
  • Óbudai Egyetem 16:8 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

A csapatoknak most közel két hetük van pihenni és felkészülni. Március 31-én folytatódik az alapszakasz, amit az Esport1TV kínálatában követhettek majd élőben.

A K&H Egyetemi E-sport Kupa kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!