Egyedülálló tettet hajtott végre a Puskás a Szuperkupa megnyerésével

Egyedülálló tettet hajtott végre a Puskás a Szuperkupa megnyerésével

A K&H MNEB HPCL Szuperkupa címüket nem csak megvédték, de ezzel zsinórban negyedik trófeájukat zsebelték be.

A Magyar Kupadöntő visszavágója tárult a szurkolók elé, mikor kifutott a Puskás Akadémia és a Sopron esport csapata a virtuális gyepre és bár alapvetően előbbi csapat volt a párharc esélyese, sosem lehet biztosra menni egy ilyen kiélezett helyzetben.

A Puskás kezdője a múltkor találkozóhoz képest egy helyen változott, Víg Zsolt szerepelt most balhátvédként, miközben a Sopronnál négy helyen is módosult a felállás, ráadásul most 4-2-3-1-es hadrendben vágtak neki a küzdelemnek, Hatos Martin pedig csatárból balhátvéddé fejlődött ezen az estén. Az első félidő masszív csatát hozott a mezőnyben, de érezhető volt, hogy egyértelműen ura a helyzetnek a Puskás, bár csak 2 kapuralövési próbálkozásuk volt, de kapuig egyszer sem jutott el a labda. A második félidő hasonlóan indult, de mintha egy fokozattal még jobban felpörögtek volna a bajnokcsapat játékosai, ezt a nyomást pedig a Sopron végül most nem bírta. A 60. percben Fekete révén igyekezett felszabadítani a kapu előterét a soproni gárda, de az eladott labdát Antal egyből megjátszotta, a két védő közül kiugró Nagy Levi pedig gondolkodás nélkül továbbította a tizenhatos jobb oldaláról a középen érkező Stelcz Marcinak. A K&H MNEB gólkirálya kapásból kilőtte a jobb felső sarkot, ezzel megtört a jég és vezetéshez jutott a Puskás. Ezt követően se nagyon változott a meccs képe, bár a Sopron azért megpróbált kitámadni, de nem jutott közel az egyenlítéshez. Sőt, a 90. percben jött a fekete leves, Antal baloldali beadását Nagy Levi az ötös jobb sarkáról a kimozduló kapus feje felett bólintotta a hálóba, a 2:0 pedig újabb trófeát jelentett a Puskásnak.

K&H MNEB HPCL Szuperkupa döntő

Puskás Akadémia 2:0 SC Sopron
G.: Stelcz Márton 60', Nagy Levente 90'

Ezzel az "akademisták" esport csapata zsinórban a negyedik elsőségét is összehozta a gárda, amelyre a K&H MNEB HPCL indulása óta eddig senki nem volt képes.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!