5 dolog, amit szívesen látnának a rajongók a The Witcher harmadik szezonjában

5 dolog, amit szívesen látnának a rajongók a The Witcher harmadik szezonjában

A Netflix sorozata rendkívül népszerű, azonban sokak szerint van még hová fejlődnie. 

A Netflix égisze alatt futó The Witcher széria rendkívül népszerűnek örvend és a decemberben megjelent második évad hamar bekúszott a szolgáltató Top 10 legnézettebb sorozata közé. A sorozat sikere jó hatással volt a CD Projekt Red által kiadott játékokra is és évek óta nem játszottak ennyien a Wild Hunttal, mint mostanában. 

Népszerűsége ellenére azonban sok kritika érte a sorozatot, mondván a showrunner Lauren Schmidt Hissrich és a történetet jegyző írók elrugaszkodtak az alapanyagtól és túlságosan is saját ízük szerint alakítják Andrzej Sapkowski világát. Éppen ezért a rajongók már neki is álltak hangot adni annak, mit is szeretnének látni az előreláthatólag 2023-ban érkező harmadik szezontól.  

Ciri kibontakozó ereje

A második évadban kiderült, hogy Ciri a legendás tünde varázslónő, Lara Dorren leszármazottja és az ősi vér birtokosa, ami hatalmas erővel ruházza fel és képessé teszi, hogy utazzon térben és időben. A könyvekben Yennefer eleinte saját maga tanítja mágia használatra a fiatal lányt, később azonban elviszi Aretuzába, hogy kontrollált körülmények között bontakozhasson ki ereje. Érdekesség, hogy a The Witcher 3-ban Ciri már képes kihasználni az ősi vért és a teleportálás mellett ellátogatott más, azóta számunkra is megismert világokba.

Ciri, Yennefer és Geralt a világ ellen

A második évad végére Ciri első számú célpontja lett a kontinens több szervezetének és királyságának. A Testvériség például a világ végét okozó katasztrófát látja benne, a Zord vadászat csupán pusztítást és káoszt akar hozni általa, a tündék fajuk megmentését szeretnék elérni segítségével, a Nilfgaardi trónon ülő apja, Emhyr var Emreis pedig hatalma kulcsának tekinti a hercegnőt. A körülmények miatt a főszereplő triónak rendkívül nehéz dolga lesz, ha túl akarják élni a rájuk váró veszedelmeket. 

Mágusháború

A kontinens mágusait tömörítő Testvériség eddig sem feltétlenül számított egységesnek, a történet eseményei viszont egyre inkább szétszakítják a szervezetet. "A megvetés ideje" regényben a belső konfliktusok odáig vezetnek, hogy egy egyszerű tanácsülésnek induló gyűlésen elszabadultak az indulatok az északi királyságokat és a nilfgaardi birodalmat támogató mágusok között. A csata során több kulcskarakter is életét vesztette és a showrunner már utalt is rá, hogy rengeteg akció és halál vár ránk a harmadik évadban. Lehet erre az eseményre gondolt? 

A Scoia'taeli ellenállók

A fajok közti konfliktusok fontos mozgatórugói a kontinens történetének, de a jelenség különös figyelmet kap a "A megvetés idejében", ahol megismerhetjük a gerilla harcot folytató Scoia'taelit. A Nilfgaard mellett harcoló radikális csoport első sorban az elfeket, félvéreket, gnómokat és törpöket tömörít magába, céljuk pedig, hogy bosszút álljanak az északi királyságok rasszizmusáért és népeik ellen elkövetett bűnökért. Az alkotók számára fontos diverzitás miatt meglepődnénk, ha a történet kimaradna a következő évadból. 

Nagyobb és félelmetesebb szörnyek

A politikai csatározások és izgalmas mágikus kalandok mellett a Witcher széria egyik kulcsfontosságú pontját a szörnyek vadászata teszi ki. Eddig olyan lényeket láthattunk a képernyőn, mint az emberekből lakmározó bruxa, az erdő szörnyének számító lesi, vagy az elátkozottakból létrejövő striga. A rajongók azért bíznak benne, hogy Sapkowski világának olyan szörnyei is bemutatásra kerünek, mint a griffek, vérfarkasok, vámpírok, vagy a más szférákból érkezett förmedvények. 

Ti mit vártok egyébként a The Witcher harmadik szezonjától? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!