K&H MNEB LoL: Triplázás és duplázás, ez történt az utolsó nap

K&H MNEB LoL: Triplázás és duplázás, ez történt az utolsó nap

Ellentmondást nem tűrően gázoltak át ellenfeleiken a győztes csapatok a Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H bronzmérkőzésén és döntőjében.

A K&H MNEB negyedik szezonja javában zajlik, amelynek versenyjátékai közül az elmúlt négy napban a League of Legends volt a főszerepben. A Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H alapszakasza és rájátszása egyaránt Bo3-ak sorozatát jelentette, így egy megváltozott formátumban kellett bizonyítaniuk a legjobb magyar együtteseknek. A dobogóra végül mindenki számára ismerős szervezetek léphettek fel, méghozzá egy olyan utolsó napi teljesítmény után, amelyben csak kevés kivetnivaló akadt. Az alábbiakban elolvashatjátok, hogy pontosan mi is történt a zárónap!

Golden Fox Esport vs KMK Esports (2-0, bronzmérkőzés)

A "rókák háborújában" rá tudta erőltetni akaratát ellenfelére a tavalyi szezon harmadik helyezettje. Hiába próbált meg mindent Matebuff és Tadeusz, Rabbano agresszív Diana választása ellen kevésnek bizonyultak. A veterán dzsungeles az első perctől az utolsóig kontrollálta az összecsapásokat, a csapattársaknak mindössze annyi feladatuk volt, hogy lekövessék a hívásait. Ebben az első mérkőzésen Edru és yaztrom jeleskedett, akik Yasuóval és Twitchcsel ki tudták használni Diana minden erősségét. A visszavágón maradt minden a megszokott mederben, Edru jellegzetes Tryndamere pickje mellett ismét érkezett Twitch yaztrom kezei közé, amely kombináció túl nagy falatot jelentett a top 4-ből egyedüliként teljesen magyar ötössel kiálló KMK-nak.

A Golden Fox Esport ezzel back-to-back bronzérmet szerzett az egyik legnagyobb magyar League of Legends versenyen. Külön ki kell emelni Sebestyén "SáRgAbArAcK" Andrást, aki beugróként szerepelt a harmadik helyért zajló szériában. Flay hirtelen jött kiválása nem törte meg a csapat lendületét, amiben óriási szerepe volt a támogató szerepből érkező magabiztos kezdeményezéseknek Rell és Alistar alakjában.

Team Plague vs Wonder Stag Esports (2-0, döntő)

Képzeljetek el egy olyan csapatot, ahol az EUW szerver második legjobb Solo Queue játékosa (az első helyen egy bizonyos Vizicsacsi nevét olvashatjátok) a dzsungeles. Már önmagában ennyi is elég lehet arra, hogy felkapjátok a fejeteket, azonban ez csak a jéghegy csúcsa. Az alsó ösvényen ott van a Réfi testvérpár, Regostern és Sekkou, akik fiatal koruk ellenére már elég nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek. Ezt a magyar triót egészíti ki a régió egyik legjobb Aatrox mainje, valamint egy horvát fenegyerek, akinek furcsa módon Galio az egyik legtöbbet játszott karaktere. Ez az az ötös, amelyik immár elmondhatja magáról, hogy sikerült felnőnie a "Team Plague" csapatnévvel járó elvárásokhoz, ugyanis ellentmondást nem tűrően döngölték földbe a WSE csapatát a Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H fináléjában

Hiába 5v5 csapatjáték a LoL, ha az egyik oldalon ennyire domináns a dzsungeles, akkor ott gyakorlatilag "solo carryzésről" van szó. Valami ilyesmit láthattatok ti is tegnap, ugyanis Frenzy dühöngő őrült módjára szabadult ez az Idézők szurdokában. Fantasztikusan irányította a társait a meccsek minden percében, miközben figyelt arra is, hogy mind a farmmennyisége, mind a támogatások száma megfelelő legyen. Az odavágón konkrétan 1v9-ezett ikonikus Kindredjével, a visszavágóra Sintax Ryze-a tudta csak tartani ezt az óriási iramot Frenzy Viegójával. 

A WSE-nek pár másodpercig tartó fellángolásai voltak csak a szériában, így számukra az ezüstérem lehet csak az, ami vigaszt nyújt a döntő elvesztése után. A kommentátorcsapat által spontán létrehozott "Meghúzta a ravaszt" MVP-díjat virtuálisan megkapta Frenzy, aki az egész tornán kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ezzel oroszlánrészt vállalt a Team Plague harmadik K&H MNEB tornagyőzelmében.

Magyar Nemzeti LoL Kupa powered by K&H 2022-es tavaszi minor kupa végeredmény

  1. Team Plague (Sericus, Frenzy, Sintax, Regostern, Sekkou, menedzser: Valnar) - nyereményük 500 000 Ft
  2. Wonder Stag Esports (wAZIER, yOFT, Sora, JABUT1CABA, benen, menedzser: Syly) - nyereményük 150 000 Ft
  3. Golden Fox Esport (Crowno, Rabbano, Edru, yaztrom, Flay és SáRgAbArAcK) - nyereményük 100 000 Ft

A K&H-MNEB kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki volt a Golden Fox Esport legjobbja a KMK Esports elleni szériában?