Dávid és Góliát visszavágója lesz a Pro League döntőjében

ENCE–FaZe döntővel zárul az ESL Pro League 15. szezonja.

Egy hónappal ezelőtt kezdődött, ma este pedig a Bo5 nagydöntővel véget ér az ESL Pro League 15. szezonja. A két döntős a FaZe és az ENCE. Mindketten a B-csoportból értek el idáig a rájátszás két ágának különböző oldalain olyan skalpokat ejtve, mint a FURIA, a NAVI, a Players (Gambit) vagy éppen a NIP és a torna talán legnagyobb meglepetése, a Movistar Riders. Ma pedig ez a két európai, mixnemzetiségű gárda ismét összecsap, igaz, erre még pár órát várni kell. Viszont a tegnapi meccsek tanulságaira nem, szóval nézzük mi is történt!

ENCE vs NIP

Az ENCE a NIP-pel csapott össze az első elődöntőben, ami egyben phzy utolsó meccse is volt a legjobb svéd csapatban Brollan leigazolása miatt. A vétóban Snappi nem okozott meglepetést és Nuke-ot választotta, ahol nyolcszor nyertek eddig zsinórban, míg a NIP a saját erődjét (vagy inkább templomát?) pickelte, Ancientöt. Amennyiben szükség lett volna egy harmadik pályára is, úgy az egyre népszerűbb Overpasson mérték volna össze tudásukat a felek. Az ENCE egy domináns Nuke-on 16:10-re nyert, miután T-oldalon 12:3-ra hozták a félidőt, amelyben a NIP részéről egyedül hampus mutatott jelentős ellenállást. A fordulás után pedig REZ dezije okozott némi kellemetlenséget, de egyszerűen akkora különbség volt eredmény és játék szempontjából is a két fél között, hogy az ENCE-győzelmet legfeljebb késleltetni tudták az ilyen megmozdulások, elhárítani nem.

Ancientön a NIP-től várt mindenki hasonló dominanciát, mint amit az ENCE prezentált az első pályán, de ezúttal a mesterek kaptak oktatást. Az első félidőben a svédek nem tudtak olyan T-oldali előnyt kialakítani, mint ami általában jellemző rájuk, míg az ENCE kényelmesen érte el a 9:6-os vezetést, még akár több is lehetett volna ebben. A folytatásban már jóval szorosabb volt a találkozó, mert a pisztolykör után a NIP felzárkózott 11:11-nél, ahonnan egyetlen retake-et leszámítva a meccspontig ismét visszavette a gyeplőt Snappi és kompániája. 15:12-nél még két kört raktak össze a svédek a hosszabbítás reményével, de a 30. körben az ENCE átlépett a célvonalon: 16:14 Ancientön, összességében 2-0-ás ENCE-győzelem lett a végeredmény.

FaZe vs FURIA

A FaZe és a FURIA találkozója szintén egy B-csoportos visszavágó volt, karriganék akkor 2-1-re hozták a szériát a végül csoportelsőként végző brazilok ellen. A csapatok annyira biztosak voltak a dolgukban, hogy még a vétót is átmentették arról a találkozóról: Inferno, Mirage, Nuke. A FaZe T-oldalon kezdhetett a saját választásán, ahol az EPL során láthattunk tőlük nagyon fölényes félidőket már, de nem tegnap. A FURIA – arTtal és yuurihval az élen – leradírozta karrigan jegyzetéről az összes megoldást és praktikát, ami 10:5-ös brazil vezetést hozott. A CT-oldal sem indult valami jól a FaZe számára, a pisztolykör után már 13:5-re állt a FURIA. Azonban ekkor rákapcsoltak ropzék és 11 kört hoztak zsinórban, amivel megfordították az állást és 16:13-ra nyertek. Domináns játék és pontosan az a fajta kitartás, ami egy Bo5-ben még hasznos lehet.

Mirage ehhez képest nagyon más történet volt: számtalan szoros kör, ahol az egyéni teljesítmény volt mérvadó, de a csapatok jóval kiegyenlítettebbek voltak akció-reakció tekintetében is. Az első félidőben magabiztosan kezdett a FaZe, négy CT-kört varázsoltak a pisztolykörből, hamarosan 6:2-re vezettek. A FURIA viszont képes volt ledolgozni a hátrányt, sőt a 15. körben meg is fordították az állást 8:7-re. A második félidő eleje is a brazilokról szólt, 13:8-ig nyújtózkodtak, miután yuurih hozta a pisztolykört, de a FaZe szinte full ecoval armor nélkül visszavágott, hogy aztán megkóstolják ezt az érzést a FURIA saját ecojában. A nagy előnyt azonban képtelenek voltak tovább építeni a brazilok és visszaengedték karriganéket a mérkőzésbe, 13:13. A rendes játékidő utolsó négy körében ugyan ők érték el hamarabb a meccspontot – lehet már érezték is Overpass csatornáinak szagát –, de a FaZe hosszabbításra mentette a pályát, amit végül meg is nyertek 19:16-ra ropz és broky elképesztő clutchjának köszönhetően. Összesítésben tehát 2-0-ra hozta a szériát a FaZe.

Döntő

17:00 - ENCE vs FaZe (Bo5)

Talán nem is kaphattunk volna jobb sztorit ennél, hiszen ennek a két csapatnak egymás ellen kezdődött az EPL idén tavasszal és már biztosan így is ér véget. Legutóbb 2-1-re nyert az ENCE: egy szoros Nuke-on ugyan kikaptak, de egy domináns Dust2-vel és egy Overpass-comebackkel felülkerekedett Dávid Góliáton. Ma vajon megismétlődik a március 17-i mérkőzés, csak Bo5-ben? Vagy a FaZe képes lesz bebizonyítani minden kétkedőnek, hogy Katowicében nem a beugró, nem is mások gyengeségei miatt, hanem a saját erejükből emelhették magasba a kupát?

Az EPL tehát véget ér ma a döntővel, ahol az ENCE és a FaZe a 15. szezon trófeájáért és a 823 000 dolláros összdíjazás oroszlánrészéért küzdenek egy Bo5 mérkőzésen! Ne maradjatok le a magyar nyelvű, élő közvetítésről az esport1tv Twitch csatornáján!

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



KI LESZ AZ ESL PRO LEAGUE BAJNOKA?

  • 29 %
  • 71 %