EPL: Broky és rain elsöpörték a NAVIt az útból

EPL: Broky és rain elsöpörték a NAVIt az útból

A FURIA rendkívül meggyőző volt az Astralis ellen, a NAVI pedig igen nehezen talált megoldásokat karrigan hívásaira.

Az ESL Pro League 15. szezonjának negyeddöntői folytatódtak tegnap délután, ezzel pedig elérkeztünk ahhoz a négyeshez, akik szombaton a döntős helyekért küzdhetnek. Az ENCE és a NIP még csütörtökön érte el ezt a Movistar Riders, illetve a Liquid elleni győzelmekkel. Pénteken az első negyeddöntőben meggyőző hárompályás szériában maga alá gyűrte a FURIA az Astralist (Ancient 13:16, Mirage 16:8, Nuke 16:7), a FaZe pedig elsöpörte útjából a NAVIt azon a mérkőzésen, ami sokak szerint döntő kellett volna legyen. A végeredmény alapján nyugodtan állíthatjuk, hogy egy Bo5 izgalmasabb párbaj lett volna a feleknek.

A vétóban a FaZe a legerősebb pályáját, Infernot hozta, a NAVI viszont Dust2-re készülhetett, ezért Nuke helyett inkább azt választották az első körben, majd sokak meglepetésére karriganék nem banolták azt a végén sem, így átcsúszott decidernek. A feladat tehát adott volt: a FaZe legjobb esélye az, ha 2-0-ra lezárják a szériát, mert ha Dust2-n tényleg olyan játékot mutat a NAVI, ami a magabiztos pickből sejthető volt, akkor Nuke-on alighanem el fog úszni a széria.

Infernon lényegében jött a papírforma. Miután a electroNic 1v2-ben retakelt a pisztolykörben, a FaZe force-olt és egészen 7:1-ig menetelt ebből a gyorsan megfordított gazdaságból kiindulva. Egészen a 7. körig kellett várni az első teljes vásárlásra a NAVI oldaláról és az sem volt sikeres. Végül 5 kört tudtak feltenni CT-ként az eredményjelzőre a FaZe 10 körével szemben, innentől pedig nem is az volt a kérdés, hogy visszajönnek-e s1mpleék, hanem hogy mikor zárják le a pályát karriganék. A fordulás után a pisztolykör és az azt követő is a FaZe-é lett, ezzel 7 körre duzzasztva a két csapat közti különbséget. A NAVI nem adta fel és két sikeres támadást is összehoztak a második félidő elején. Ezután a FaZe megrázta magát és elérte a meccspontot, a NAVI pedig csak szépíteni tudott az álláson, azt megfordítani már nem, így 16:11-re nyert a FaZe a saját pályáján.

Dust2-vel kapcsolatban volt egy kis bizonytalanság az elemzőkben, viszont a FaZe, pontosabban rain legyalulta a NAVI-t az első félidő során: hármast lőtt a pisztolykörben, majd a teljes eco elleni vereséget követően a maradék 12 körből 11-et hoztak el neki köszönhetően. A fordulás után a NAVI került CT-oldalra és elhozták a pisztolykört is, de nem véletlenül retteg Európa a FaZe pisztolyaitól, ugyanis a NAVI első félidős teljesítményéhez hasonlóan visszavágtak az ecoban és hamarosan 14:5 lett az állás. A NAVI-nak ismét hatalmas hátrányt kellett ledolgoznia, ha hosszabbításra, esetleg győzelemre akarták fordítani ezt a pályát. Ez egészen jól is haladt 14:11-ig, ami után a FaZe összehozta végre az elkerülhetetlen meccspontját, majd két körön belül be is fejezte a pályát 16:12-re, ezzel összesítésben 2-0-ás szériagyőzelmet arattak a világ legjobb csapata ellen. Rain pedig egyértelműen a meccs MVP-je volt, ami bizonyára összefüggésben van a Players kiejtése utáni interjúban állítottakkal.

04.09-I MENETREND

15:30 - ENCE vs NIP
19:00 - FURIA vs FaZe

Az EPL ma folytatódik az elődöntőkkel, ahol az életben maradt csapatok a 15. szezon trófeájáért és a 823 000 dolláros összdíjazás oroszlánrészéért küzdenek! Ne maradjatok le a magyar nyelvű, élő közvetítésről az esport1tv Twitch csatornáján!

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI A MAI MÉRKŐZÉSEKET?

  • 14 %
  • 29 %
  • 43 %
  • 14 %