Rain: „Úgy éreztem senkitől sem tudok tanulni”

Rain: „Úgy éreztem senkitől sem tudok tanulni”

A Players elleni győzelem mellett rain beszélt az elmúlt egy évről, ropzról, magáról és a csapat terveiről is.

A FaZe már a negyeddöntőben várja az ESL Pro League 15. szezonjának folytatását, miután tegnap este megverték a Playerst. A meccs után a HLTV-s Arron „King Dempz” Dempsey faggatta raint a történtekről, valamint az elmúlt évek kihívásairól a FaZe alatt.

A Players elleni meccs kapcsán a Mirage-on kapott pofonról mesélt rain először. Szerinte jó okkal választották nafanyék ezt a pályát és egyszerűen semmit nem tudtak kitalálni ellenük, mert annyira felkészültek voltak Mirage-ból. Ezzel szemben Infernon szerinte a FaZe a legjobb talán az egész világon, így nagyon kényelmesek voltak az első pályán még. A 11:4-es T-oldal után azt gondolta „ezt a játékot nem lehet elveszíteni”, tette hozzá nevetve. Overpasson is magabiztosak voltak, bár Mirage után kevésbé. Végül a győzelem az övéké lett, részben a deagle-köröknek köszönhetően. Ezekről rain elárulta, hogy „a deagle ecok az egyetlen körök, ahol Finn [karrigan] nem hív semmit”, csak bevásárolnak és mindenki csinálja, amit szeretne.

A FaZe tavalyi éve minden volt, csak sikeres nem, erről pedig rain azt gondolja, hogy „amikor Finn jött a csapathoz, tudtuk, hogy Robin [ropz] is jönni fog”, ez pedig folyamatosan ott volt a fejükben. De karrigan érkezésétől számítva majdnem egy egész évet kellett várniuk, mire ropzot leigazolta a FaZe, így „furcsa év volt ez mindannyiunknak”, mondta a norvég játékos. Azt viszont elutasítja, hogy ez visszatartotta volna őket abban az értelemben, hogy nem próbáltak volna oloffal kihozni mindent a csapatból, amit lehetséges. Ennek ellenére ropzot fontos igazolásnak tartja, nem csak az egyéni képességei, de a leleményessége miatt is: „Az a sok dolog, amire rájön, például ez a matekos füst szarság; nézem őt a gyakorlószobában és magyarázza nekem, hogyan kell csinálni, én meg »mi a fene, számolja a képernyőn a pixeleket, meg fogok vakulni, ha én nekem ezt kell csinálni«.”

2021 során nem csak a csapat dinamikája, de rain játéka és ezzel együtt a felkészülése is sokat változott szerinte. Tavaly folyamatosan cserélgették a pozíciókat a pályákon, de mostanra mindenki megtalálta a helyét. Viszont rain már nem érzi elégnek, ha csak DM-ezik. Mások játékát elemzi, gránátokat tanul, ami 2017-18-ban egyáltalán nem volt rá jellemző, állítása szerint azért, mert „úgy éreztem senkitől sem tudok tanulni”. Majd így folytatta: „Az elmúlt években olyan sokat változott a Counter-Strike, egy teljesen másik játék mint három évvel ezelőtt, tudod? Annyival taktikusabb, hogy vagy adaptálod a játékod, vagy pápá”.

Az interjúban jksről is kérdezték raint, miután az ausztrál játékos Katowicében először ropz, majd az ő helyére is beugrott, hogy aztán végül a FaZe megnyerje az egész tornát a G2 ellen. Rain szerint nagyon keményen dolgozott (napi 10 órát DM-ezett), szuper tehetséges, de a rájátszásban furcsa volt a saját csapatát nézni a partvonalról, mert mióta a FaZe-nél van, nem hagyta ki meccsüket játékosként. Amikor arról kérdezték, hogy nem-e volt köztük probléma a győzelem miatt, azt felelte: „Nem, imádom a csávót, szuper kedves, nincs semmilyen ellenérzés köztünk, szuper boldog voltam, amiért nyert végre egy trófeát, hogy megtapasztalhatta ezt, szóval boldog vagyok miatta”.

A múlt mellett a jövőről is ejtett pár szót rain. Szerinte a Major győzelem a fő cél idén, ez csak természetes. Viszont rövidebb távon még az ESL Pro League rájátszásán is át kell verekedniük magukat, mire lesz idejük picit a Majorről fantáziálni. A Players elleni tegnapi meccset követően a NAVI lesz a következő ellenfelük a pénteki negyeddöntőkben, ami rain szerint a legkeményebb mérkőzés lesz: „S1mple újra top formában van és bármi történjék, nehéz lesz ellenük játszani. Ők a legkeményebb ellenfelek” – zárta az interjút.

04.06-I MENETREND

15:30 - Entropiq vs Astralis
19:00 - Heroic vs Liquid

Az EPL ma folytatódik a rájátszással, ahol a csoportkörök 12 legjobbja játszik majd a 15. szezon trófeájáért és a 823 000 dolláros összdíjazás oroszlánrészéért! Ne maradjatok le a magyar nyelvű, élő közvetítésről az esport1tv Twitch csatornáján!

Borítókép: HLTV/Heccu

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI A MAI MÉRKŐZÉSEKET?

  • 20 %
  • 40 %
  • 20 %
  • 20 %