EPL: EZ4ENCE és kevésbé EZ4FaZe a rájátszás első napján

EPL: EZ4ENCE és kevésbé EZ4FaZe a rájátszás első napján

A FaZe és a Players nehezen talált fogást egymáson a másik által választott pályán, míg az ENCE agressziójára nem volt ellenszere a fnaticnak.

Tegnap délután elindult az ESL Pro League 15. szezonjának rájátszása, ahol egyelőre nem a győztesek nevei a meglepőek, hanem a győzelmek okai. Az első meccsen magabiztos ENCE kerekedett felül a fnaticon (Overpass 16:5, Nuke 16:12) az agresszív köreikkel és poizon AWP-s játékának teljes kikapcsolásával – várható eredmény, váratlanul domináns teljesítmény. A második mérkőzésen a FaZe és a Players (Gambit) nehezen talált fogást egymáson egyik vagy másik pályán, de végül karriganék húzhatták be a szériát egy szoros decidert követően.

A FaZe Infernot, a Players Mirage-t választotta, harmadikként pedig Overpass maradt bent a vétó során. Infernon a FaZe a pisztolykör után 3:0-ra vezetett a T-oldalon, nafanyék pedig szinte képtelenek voltak reagálni a fegyveres körökben a támadásokra – pontosabban ropz és broky játékára –, így 11:4-et hoztak össze karriganék az előnytelenebbnek vélt oldalon. A folytatásban pedig meg is mutatták, hogy hogyan kell a CT-oldalt művelni, mert kört sem engedtek a Playersnek és 16:4-re nyertek. Mirage-on ennek a tükörképét láthattuk. A FaZe köreinek egy része clutchból (karrigan 1v2) vagy a kezeikben mindig félelmetes dezikből jött össze, nem a taktikai géniuszuk eredménye volt. Az első félidőt a T-oldalon 10:5-re hozta ki a Players, a fordulás után pedig aligha volt kérdés, hogy meg is nyerik a pályát: 16:5-tel vágtak vissza az Infernon elszenvedett vereségért, hasonló recept alapján.

Jöhetett Overpass, a decider. Ez a pálya jóval kiegyenlítettebb volt a felek számára, legalábbis az első félidőben. A Players hozta a piszolykört és az antiecokban is magabiztos volt, de ezután a FaZe is becsatlakozott a játékba és megindult az adok-kapok, ami sok érdekes körhöz vezetett olyan tekintetben, hogy egy-két elvesztett kör után a gyengébb vásárlások hoztak eredményeket és újabb köröket mindkét oldalon. Broky és H0bbit vezették a csapataikat a legszorosabb félidős eredményhez, melyet végül Ax1Le döntött a Players felé 8:7-re. A fordulás után a FaZe CT-oldalon találta magát és a felemásan kinéző, de megnyert T-körök miatt jól érezhették magukat, hiszen hetet is hoztak az előnytelenebb oldalon – a nehezén túlvoltak. A folytatásban ennek megfelelően a kezükbe vették a gyeplőt és az Infernon látottakat megidézve meg sem álltak a 16:9-es győzelemig. Ezzel 2-1-re nyerték a szériát, a Players pedig kiesett a düsseldorfi tornáról.

Karriganék következő ellenfele a NAVI lesz pénteken, ami a tegnap este látottak alapján kemény meccsnek ígérkezik. Az ENCE pár fokkal jobban járt, ők ugyanis a magabiztos, de korántsem NAVI szinten játszó Movistar Riderst kapták meg csütörtök délutánra ellenfélnek.

04.06-I MENETREND

15:30 - Entropiq vs Astralis
19:00 - Heroic vs Liquid

Az EPL ma folytatódik a rájátszással, ahol a csoportkörök 12 legjobbja játszik majd a 15. szezon trófeájáért és a 823 000 dolláros összdíjazás oroszlánrészéért! Ne maradjatok le a magyar nyelvű, élő közvetítésről az esport1tv Twitch csatornáján!

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



SZERINTED KI NYERI A MAI MÉRKŐZÉSEKET?

  • 20 %
  • 40 %
  • 20 %
  • 20 %