Pletyka: Eladó a Gambit CS:GO csapata?

Pletyka: Eladó a Gambit CS:GO csapata?

A szankciók miatt a Gambitnek valószínűleg nem éri meg fenntartani a csapatot többé.

A Gambit Esports eladásra kínálja teljes CS:GO felállását – állítja OverDrive, egy CIS-bennfentes. A világ második legjobb csapata valószínűleg azért kerülhetett átigazolási listára, mert az orosz-ukrán háború miatti szankciók eltiltották a Gambitet mint szervezetet több nemzetközi versenyről is a tulajdonosi körük és az orosz kormány közötti kapcsolatok miatt.

A szankció azt jelenti, hogy a játékosok – ha egyáltalán van vízumuk – csak semleges névvel és mezben vehetnek részt tornákon a jövőben, így az EPL 15. szezonján is. A Gambit játékosai Players néven indulnak majd. Viszont ez a helyzet nem fenntartható a szervezetnek semmilyen szempontból, hiszen a szponzoraik nem jelenhetnek meg a közvetítésen. A Gambit hivatalason nem kommentálta OverDrive állítását.

Amennyiben eladósorban vannak h0bbiték, úgy az esetleges érdeklődőknek két dolgot kell mérlegelniük, ha pragmatikusan közelítjük meg a helyzetet: egyrészt a világ jelenlegi második legjobb csapatáról van szó, amitől a Gambit bizonyára inkább hamar mintsem drágán szabadulna, vagyis sokat adnak kevésért; másrészt nem tudni meddig lesznek ott a legjobbak között, ha egyszer csak nem kapnak vízumot és nem utazhatnak többé Oroszországon kívülre, tehát ketyeg az óra.

A G2 és a NAVI is azon dolgozik, hogy az orosz játékosoknak új állampolgárságot szerezzenek, de ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan hangzik. Valójában arra sincs garancia, hogy a játékosok a karrierjüket választják az Oroszországban élő családjuk vagy nemzeti hovatartozásuk felett. Tehát, ha egy nyugati szervezet a Gambit-játékosok kivásárlása mellett dönt, az azt jelenti, hogy vállalja a logisztikai kihívást és a kockázatot, miszerint néhány hónapon belül már lehet nem is lesz csapat. Arról nem is beszélve, hogy a befektetőknek vagy a szponzoroknak nehéz lenne előadni az ötletet, hogy egy szankcionált orosz szervezetnek dollár százezreket akarnak fizetni játékosokért.

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!