Két év után újra top 3 csapat lett a FaZe-ből

Két év után újra top 3 csapat lett a FaZe-ből

A gyenge Pro League-szereplés után borítékolható volt a G2 visszaesése a HLTV ranglistáján.

Megjelent a HLTV március 14-i világranglista-frissítése, melyben már az ESL Pro League 15. szezonjának A csoportjában elért eredmények is számítanak. Ez alapján a G2 elveszítette helyét a top 3-ban azzal a FaZe-zel szemben, akik beugróval csaklizták el előlük az IEM Katowice trófeáját. A FaZe 2020-ban szerepelt utoljára a legjobb három között, akkor még NiKoval és coldzerával játszottak. A két hétig tartó rövid és jelentéktelen periódust leszámítva egészen 2018-ig kell visszamenni, hogy huzamosabb FaZe top 3 szereplésről beszéljünk.

A G2 helyvesztése nem meglepő fejlemény annak fényében, hogy az EPL során ötből három meccset is beugróval játszottak Aleksib megbetegedése miatt. A gyengébb szereplésük azt jelentette, hogy nem jutottak ki a csoportból, ezzel a bajnoki álmokat dédelgető gárda ismét alulmúlta az elvárásokat. A FaZe harmadik helye egyelőre inkább egy technikai előny pontok alapján (19 pont a különbség), de szerdától a szerveren is bizonyíthatnak a Vitality vagy az Outsiders (VP) ellen az EPL B-csoportban.

A HLTV ranglista top 10-ében változott még a Heroic pozíciója, akik immáron a top 5-ben vannak, valamint a NIP is tudott javítani egyet. A Vitality elévülő eredményei miatt három helyet is bukott, az Astralis pedig lassan kiesik a tizesből. Egy visszatérő is van a héten az Entropiq képében, akik kijutottak az EPL-ből az A-csoporton keresztül – ők az OG helyét vették át az impozáns névsoron. A top 10-hez közel megtaláljuk még az újabb helyet javító MOUZt 12., illetve a poizonnal játszó fnaticot a 13. helyeken.

Legközelebb március 16-án, szerdán délben tér vissza az ESL Pro League 15. szezonja. A B-csoportban a Vitality, a Sprout, a FaZe, az ENCE, az Outsiders (Virtus.pro) és a FURIA csapnak majd össze az első három helyezés és az értékes, rájátszásbeli spotok megkaparintásáért. Az akciót természetesen élőben, magyar nyelven követhetitek majd az esport1tv Twitch csatornáján. Semmiképp se hagyjátok ki!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!