Egyoldalú és tét nélküli meccsekkel ért véget az EPL A-csoport

A favoritok nyertek az A-csoport utolsó meccsnapján, két nap múlva folytatódik az EPL a B-csoporttal!

Miután már a negyedik napon eldőlt az ESL Pro League A-csoportjában szereplő csapatok sorsa, lényegében tét nélküli meccsekkel ért véget az utolsó napon a G2, a MOUZ, a fnatic, a NIP, az Entropiq és a LookingForOrg szerda óta tartó csatározása. Ráadásul az eredmények között sem találunk különösebb meglepetést, mert mindhárom találkozó egyoldalú, 2-0-ás győzelmekkel végződött, és a favoritok hozták el az utolsó, bár jelentéktelen pontokat.

Az A-csoport utolsó meccseit szokás szerint egyidőben játszották a csapatok. A G2-hoz néhány nap kimaradás után visszatérő Aleksib miatt talán az ő, NIP elleni meccsükre voltak a legtöbben kíváncsiak most, ha már a nap legnagyobb tétje a fnatic és az Entropiq közötti seedelési sorrend volt. A nindzsák szombaton biztosították az első helyet a csoportban. Előzetesen mi is (mint sokan mások) NiKoék nevére írtuk ezt a helyezést, egyenesen az A-csoport királyának nevezve őket, de végül az irányítójuk hiánya, NiKo szokatlanul gyenge teljesítményei és egy gyakorlatilag beugrókból álló fnatic keresztül húzta a számításaikat. Így ha továbbjutó helyet nem is szereztek a Pro League rájátszására, legalább volt esélyük bizonyítani a teljes felállásukkal az A-csoport tényleges királyai ellen.

A két pálya alatt lezavart találkozón Vertigo és Inferno kerültek elő a map poolból. Előbbi a NIP választása volt, ennek ellenére a G2 iskolázta rajta a svédeket körről körre. A mostanában jobban szereplő Kovač, huNter- játéka 13:2-es vezetést eredményezett az első félidőben CT-oldalon, majd folytatva a domináns performanszt, rövidre zárták a pályát 16:4-nél – a NIPnek jóformán esélye sem volt a 2,05-ös ratinget szerző bosnyák és társai ellen.

A folytatásban a G2 Inferno pickjén kellett volna a NIPnek visszakapaszkodnia az alapos verésből, ami jól is indult. Egy ponton 7:4-re is vezettek a svédek egy eldobott G2 4v2-nek köszönhetően, a félidős győzelem szinte már a zsebükben volt. Azonban NiKo nyitófragjeinek köszönhetően sikerült megfordítani az állást és végül a G2 fordulhatott egy kör előnnyel az előnyösebb CT-oldalra. Innentől nem volt a szerveren olyan játékos, aki megálljt parancsolhatott volna a G2-nak. Ugyan egy-két-három kör még becsúszott a vége felé a NIPnek. Es3tag például lehetetlennek tűnő clutchot nyert a füstből kikóvályogva és ezzel megkerülve a védelmet, akik az eldobott bombát próbálták tartani úgy, hogy azt közben ügyesen elcsente előlük a dán, leplantolta. A végeredményen ez a kör sem változtatott, 16:10-re nyert a G2, összesítésben 2-0-ra.

A nap további eredményei: fnatic 0-2 Entropiq (13:16 Overpass, 13:16 Vertigo); LookingForOrg 0-2 MOUZ (6:16 Dust2, 12:16 Nuke)

Az A-csoport tabellája

Forrás: ESL

Legközelebb március 16-án, szerdán délben tér vissza az ESL Pro League 15. szezonja. A B-csoportban a Vitality, a Sprout, a FaZe, az ENCE, az Outsiders (Virtus.pro) és a FURIA csapnak majd össze az első három helyezés és az értékes, rájátszásbeli spotok megkaparintásáért. Az akciót természetesen élőben, magyar nyelven követhetitek majd az esport1tv Twitch csatornáján. Semmiképp se hagyjátok ki!

Borítókép: HLTV/theMAKKU

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!