Ki lesz a Pro League A-csoportjának királya?

Ki lesz a Pro League A-csoportjának királya?

A G2 messze a legnagyobb favorit, de van még három csapat a csoportban, akik között szoros verseny alakulhat ki a másik két helyért.

Már a 15. szezonnal tér vissza a képernyőkre az ESL Pro League szerdától és számtalan érdekes meccsre számíthatunk az A-csoportban is, ahol a jó formában lévő MOUZ és a G2 mellett néhány kaotikusabb állapotban lévő csapat ellen kell bizonyítani az elsőbbséget. A következő öt napon egy-egy Bo3-at játszik minden csapat a körmérkőzéses csoportban naponta: az első helyezett egyenesen a negyeddöntőbe jut, míg a második és harmadik helyezettek egy körrel hátrébb kezdik a rájátszást. De kinek és milyen esélyei vannak az A-csoportban a továbbjutó helyek elérésére?

A favorit egyértelműen a G2, akik ugyan alulmaradtak nemrég a FaZe elleni IEM Katowice döntőben, de ettől függetlenül még mindig a világ egyik legjobb csapatának számítanak, ami a csoport többi tagjáról nem elmondható. Ráadásul sok zárójeles megjegyzést tehetnénk a katowicei események mellé: a FaZe beugróval játszott, rain és JKS pedig nem ugyanaz a személy vagy játékos; a G2 mögül Covid miatt hiányzott XTQZZZ, akiről NiKo a rájátszás előtt mondta el, hogy mennyit segít a nyugalmuk megtartásában; NiKo a meccs közepén – rá nem jellemző módon – eltűnt a szerverről impact és fragek szintjén is. Viszont a jóval nyugodtabb stúdiókörnyezetben a NiKo–huNter–m0NESY-trió aligha talál ellenfélre majd, és a Bo3-meccseken már az is nagy teljesítmény lenne az ellenfelektől, ha szoros pályákat játszanak ellenük az EPL A-csoportjában.

A második és harmadik helyre reálisan a MOUZ és még a NIP/Entropiq pályázhat. A MOUZ játékában nagy kérdés lesz Bymas szereplése, aki az új felállás katowicei menetelésében Covid miatt nem vett részt, de alig várja, hogy bizonyíthasson, hiszen JDC letette a névjegyét legutóbb. A litván játékos Twitteren osztotta meg az infót, hogy NBK és torzsi érkezése miatt lurker lesz T-oldalon, de magabiztosnak érzi magát a szerepben. Ha Bymas játéka rendben lesz és a MOUZ megmutatja milyen, amikor minden játékosuk felkészült egyénileg és csapat szinten is, akkor a második-harmadik hely elérhető távolságban van.

Az utolsó továbbjutó helyre a NIP vagy az Entropiq pályázhat, ők a MOUZzal nagyjából egy ligában vannak a jelenlegi felállásaikkal. Nem fogok zsákbamacskát árulni, mert nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a fnaticot és a LookingForOrgot nem tartom esélyesnek ezúttal egy továbbjutásra. Előbbi egy egyre nehezebben értelmezhető játékosmassza, talán a tavalyi Complexityhez tudnám hasonlítani az elmúlt néhány hetüket. Utóbbi pedig egy kis ausztrál csapat, nincs mögöttük olyan támogatás vagy tapasztalat, hogy Európában nagy meglepetést okozzanak.

Tehát marad a NIP és az Entropiq, mindkettő mellett és ellen is vannak érvek. A NIP device nélkül nem tűnt rossznak Katowicében, de az EPL-re benevezték a teljes Young Ninjast cserének és úgy tűnik, mintha nem lenen valódi tervük 2022-re. Hampus egyéni játéka pedig nem lesz elég mindig, de amíg nem esik vissza jelentősen, addig számolni kell vele minden körben. Az Entropiq viszont a Play-Inben búcsúzott már Katowicében és nem tűnnek annyira jónak mint tavaly. Viszont mellettük szól, hogy stabil a felállásuk, mindenki tudja a dolgát. Néhány szerencsés kör is elég lehet nekik arra, hogy a NIP előtt végezzenek az A-csoportban, mert ha El1an elkapja a fonalat, akkor egymagában képes megállítani bárkit, míg a nindzsáknál jelenleg nincs ennyire erős játékos. De végső soron ennek a két csapatnak a pillanatnyi, relatív teljesítményéből nehéz lenne megállapítani az erősorrendet köztük, ezért egy érmefeldobás pontosan ugyanolyan fair elemzői eszköz lenne most, mint egy metodikus összehasonlítás – az EPL lehet az a verseny, ami érdemi válaszokkal szolgálhat ebben a kérdésben.

Az A-csoport menetrendje

Természetesen idén is magyar nyelven követhetitek az EPL-t az esport1tv Twitch csatornáján. Semmiképp se maradjatok le róla!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!